BKV.hu

A BKV Zrt. Igazgatóság 2021. november 23-i ülésének összefoglalója

Az Igazgatóság két ülése közötti időszak legfontosabb eseményei” című beszámolót az Igazgatóság elfogadta.

Az Igazgatóság megismerte az M3 metróvonal infrastruktúra rekonstrukcióhoz kapcsolódó feladatok előrehaladásáról szóló tájékoztatást, amely a 2021. október 13. és 2021. november 10. közötti időszakban történt eseményeket foglalja össze.

A pénzügyi számításokkal alátámasztott és külső könyvvizsgáló által auditált, A Társaság 2021. I-III. negyedéves működéséről szóló előterjesztés tartalmát megismerték és az Igazgatóság elfogadta az ülésen. 2021. I-III. negyedéves adatok alapján megállapítható, hogy bár a koronavírus járvány harmadik hulláma kihatott a Társaság működésére, nem került sor a közösségi közlekedési kínálat érdemi visszafogására.

Az Igazgatóság az I-IX. havi gazdálkodási adatok rendelkezésre állását követően ismét áttekintette és elfogadta a külső könyvvizsgáló által auditált 2021. évi Üzleti Terv várható teljesülése előterjesztést.

Az Igazgatóság egyetértett az AFC Projekt Együttműködési Megállapodását közös megegyezéssel megszüntető okirat teljesítési határideje meghosszabbításával, ami a BKV és BKK együttműködését szabályozza az elektronikus jegyrendszer beszerzése, üzembe helyezése kapcsán.
A BKK Zrt. 2018. november 21. napján felmondta a DBOM szerződését a S&B társasággal, ezáltal a BKK és a BKV között létrejött Együttműködési Megállapodás okafogyottá vált. Az okiratba foglalt teljesítési határidő 2022. március 31-re módosult.

Az érdekképviseletekkel kötött megállapodásban kötelezettséget vállalt a Társaság, hogy amennyiben a 2021. évi 1-10. havi tényleges személyi jellegű ráfordítás adatok, valamint az éves várható ráfordítások ismeretében megtakarítás várható, akkor annak felhasználásáról és kifizetéséről egyeztetést tartanak. Az Igazgatóság a Javaslat a BKV Zrt. 2021. évi bértárgyalása során született Részmegállapodás 3. pontja alapján bérkompenzáció fizetésére című előterjesztést elfogadta.

Az Igazgatóság elfogadta és engedélyezte a BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft.-vel történő szerződés megkötését a K-235/21. számú, Villamosok esztétikai fényezése tárgyú előerjesztés kapcsán.

Az Igazgatóság döntött több közbeszerzési eljárás indításáról:

  • Sínek beszerzéséről
  • Ún. AM és 81-2K metrókocsi fékalkatrészek beszerzéséről