BKV.hu

A BKV Zrt. Igazgatóság 2021. augusztus 23-ai ülésének összefoglalója

A BKV Zrt. Igazgatóság két ülése – 2021. július 19. – 2021. augusztus 23. – közötti időszak legfontosabb eseményei


Az anyag összefoglalja a fenti időszakot, kitérve az aktuális gazdasági helyzetre, az energiahatékonysági kötelezettségi rendszert (EKR) bevezetésére, a megjelent beszerzési és közbeszerzési kiírásokra, folyó beruházási munkálatokra.
Az Igazgatóság a határozatot elfogadta.

Jelentés a budapesti M3 metróvonal infrastruktúra rekonstrukcióhoz kapcsolódó feladatok 2021.07.07 - 2021.08.10. közötti időszak előrehaladásáról


A testületmegismerte az M3 metróvonal infrastruktúra rekonstrukció előrehaladását a 2021.07.07 - 2021.08.10. közötti időszakban. A Swietelsky Vasúttechnika Kft. levélben adott tájékoztatást a 2021.07.30-i halálos kimenetelő balesetről, ami a Corvin-negyed állomás közelében történt. A baleset körülményeit az illetékes hatóságok jelenleg is vizsgálják.
2021. július 30-án megtörtént az M3 metróvonal középső szakaszának alagúti munkáira vonatkozó szerződésmódosítás aláírása a BKV Zrt. és a Swietelsky Vasúttechnika Kft. között, ezzel elhárult a jogi akadálya a metrófelújítás tervek szerinti befejezésének.
Az Igazgatóság a határozatot elfogadta.

Kapcsolódó sajtóközlemény:
BKV Zrt. – Swietelsky Vasúttechnika: megtörtént a szerződéskötés az M3 metróvonal alagútfelújítására

Beszámoló a Társaság 2021. I. féléves működéséről


2021 I. félévében Társaságunk működését alapvetően meghatározta a koronavírus-járvány. A járvány harmadik hulláma az idei évre esett, a korlátozó intézkedések fokozatos enyhítése csak az időszak második felében kezdődött meg. 2021. I. félév adatai alapján megállapítható, hogy bár a koronavírus- járvány harmadik hulláma kihatott a BKV működésére, nem került sor a közösségi közlekedési kínálat érdemi visszafogására, a szolgáltatás szüneteltetésére.
Az Igazgatóság a határozatot elfogadta.

A 2021. évi Üzleti Terv várható teljesülése


A testület tájékoztatást kapott a 2021. évi Üzleti Terv várható teljesüléséről. Az előrejelzésekből már ismertté vált, hogy a BKK Zrt. bevételei lényegesen elmaradnak a tervezett szinttől, így a fővárosi közösségi közlekedésben jelentős finanszírozási hiányra kell felkészülni. Ebből kifolyólag Társaságunknak várhatóan a tervezetthez képest alacsonyabb összegű közszolgáltatási díjjal kell számolnia idén.
Az Igazgatóság a határozatot elfogadta.

A 2021. I. félévére vonatkozó alapítói határozatok és tulajdonosi utasítások végrehajtása


A Társaságunk kompetenciájába tartozó feladatok többségének végrehajtása, illetve a megállapított határidők, a feladatok jellegéből adódóan (pl.: M3 infrastruktúra rekonstrukció, valamint a kapcsolódó feladatok) túlnyúlnak a 2021. I. féléves időszakon, így a kivitelezések jelenleg is zajlanak.
Az Igazgatóság a határozatot elfogadta.

Az Igazgatóság 2021. II. negyedévi tevékenysége


Az előterjesztés tartalma szerint az IG a második negyedévben – a pandémia miatt – távkonferencia keretében háromszor ülésezett és egy levélszavazást kezdeményezett, amelyeken mindösszesen 54 határozatot hozott.
Az előterjesztést az Igazgatóság elfogadta.

TB-322/18. számú szerződés 1. számú módosítása: Mozgólépcső beszerzés, korszerűsítés


Az Igazgatóság az előterjesztést – amely a METRÓSZERVIZ Kft. által beszerzett 3 db mozgólépcső beépítésének átütemezését indokolja – megismerte. Maga a szerződés arra irányul, hogy a Deák téri metró aluljáróban lévő 3 kis emelőmagasságú mozgólépcső helyére újak kerüljenek beépítésre. Az M3-felújítással azonban ennek megvalósítása kitolódik. Az IG a Társaságunk és a METRÓSZERVIZ Kft. között köttetett szerződés módosításával egyetértett, amely a beszerzett mozgólépcsők tárolásáról és új beépítési határidejéről rendelkezik.
Az előterjesztést az Igazgatóság elfogadta.

K-44/21. számú közvetlen szerződéskötés jóváhagyása: Építési kivitelezésekhez kapcsolódó forgalomtechnikai feladatok elvégzése


Az Igazgatóság egyetértett a Budapest Közút Zrt.-vel történő szerződés megkötésével, amely biztosítani tudja a forgalomtechnikai feladatok ellátását Társaságunk különböző pályafelújítási munkái során. A forgalomtechnikai feladatok kivitelezése a vágányzárat is igénylő projektek esetében kiemelkedően fontos szerepet tölt be.
Az előterjesztést az Igazgatóság elfogadta.

T-160/21. számú, indításra előkészített közbeszerzési eljárás: AM típusú metrókocsi kerékpárhajtómű egyes alkatrészeinek beszerzése


A testület a közbeszerzési eljárás kiírásával egyetértett.


T-146/21. számú indításra előkészített közbeszerzési eljárás: Autó- és trolibuszokhoz utasajtók és utasajtó alkatrészek beszerzése


A BKV-s autó- és trolibuszok napi járműkarbantartási és javítási feladatainak ellátásához, a biztonságos üzemeltetéshez nélkülözhetetlen, hogy folyamatosan rendelkezésre álljon szükséges mennyiségű, megfelelő típusú és minőségű utasajtó alkatrész. Ennek biztosításához megfelelő keretszerződésre van szükséges.
Az Igazgatóság a határozatot elfogadta.


T-34/21. számú közbeszerzési eljárásban döntés a többletfedezetről: Földgázbeszerzés a 2021-2022-es gázévre


Az eljárásról döntés szükséges, hogy a jelenleg hatályos földgázszállítási szerződés 2021. szeptember 30-i lejáratát követően is szerződéssel rendelkezzünk. Az eljárást a Budapesti Városüzemeltetési Holding Zrt. (a továbbiakban: BVH Holding Zrt.) által kezdeményezett közös közbeszerzési eljárásként került megindításra.
Az Igazgatóság a határozatot elfogadta.