BKV.hu

A BKV Zrt. formaruhái munkavállalóink igényeihez igazodnak

2016-07-01 18:30:00

Társaságunk formaruháinak kialakításánál – ahogyan az ezt megelőző időszakban is – kollégáink észrevételeit, javaslatait figyelembe véve, a munkavállalói igényekhez igazodva jár el.

A korábbi formaruha ing alapanyaga 100% pamut volt, amellyel kapcsolatban a munkavállalók folyamatosan panaszkodtak, mert gyűrődött és nehezen volt vasalható. Ezeket a munkavállalói igényeket figyelembe véve módosult a jelenlegi ing/blúz alapanyaga; a magas pamuttartalom mellett a modern poliészter alkalmazása könnyen kezelhetővé teszi a terméket.

A BKV jelenlegi formaruháit közbeszerzési eljárás keretében szereztük be. Az alapanyagok kiválasztásánál az érdekképviseletek is közreműködtek, felpróbálhatták a ruhaféleségeket, melyeket megfelelőnek találtak. A formaruhák korszerű, igazságügyi szakértő által is véleményezett anyagokból készülnek, könnyen kezelhetőek, vasalhatók, házilag is moshatók.

A munkavállalók észrevételeinek kezelésére, megvitatására a múlt évben a szakszervezetek és a munkáltató képviselőiből álló formaruha munkacsoport alakult, amely folyamatosan ülésezik. Ennek keretein belül a felmerülő problémák megvitathatóak és a megoldásukra hatékony válasz is kidolgozható. Jelenleg folyamatban van a nyári szoknya/nadrág kialakítása, a próbahordásra előre láthatóan július-augusztusban sor kerül a szakszervezetek által kijelölt 22 munkavállaló közreműködésével. A felmerült munkavállalói igények alapján a ruhák szabásvonala is módosításra került, továbbá a munkavállalók a ruhák  átvétele után kérdőívet tölthetnek ki, jelezhetik, ha bármi kifogásuk van azokkal kapcsolatban. Mindezen intézkedések egyértelműen mutatják, hogy munkáltatóként folyamatosan igyekszünk a munkavállalók igényeiről tájékozódni, a felmerülő problémákat megoldani, és ebben a szándékunkban a formaruhák gyártója is egyértelműen partner.

Olyan formaruhát, amely minden szempontból, egyformán megfelel több ezer munkavállalónak, nehéz lenne találni. Ezért biztosítunk lehetőséget arra is, hogy a munkavállaló – amennyiben az neki megfelelőbb – a régi formaruhát hordja.

A formaruhák minőségét folyamatosan ellenőrizzük, negyedévente bevizsgáltatjuk egy akkreditált, összetétel-vizsgálatokat végző laboratóriumban. Az egyetlen kezdeti eltérésen túl, amelyet a gyártó azóta már kijavított, nem tapasztaltunk újabbat, a gyártó a szerződésnek megfelelően teljesít.

Bízunk benne, hogy a Társaságunk által jelenleg biztosított formaruhák, a régi formaruhák választásának lehetőségével együtt kiszolgálják munkavállalóink igényeit. A BKV Zrt. pedig a továbbiakban is mindent elkövet, hogy a felmerülő észrevételek és javaslatok figyelembe vételével biztosítsa a megfelelő munkakörülményeket kollégáink számára.

BKV Zrt.