BKV.hu

A BKV Zrt. derekasan helytállt a menekültszállításban

2015-10-09 14:51:54

A Közel-Keleti helyzet miatt kialakult menekülthullám jelentős terheket ró Magyarországra és a Fővárosra egyaránt. Az ezzel kapcsolatos feladatok ellátásában, vagyis a rendkívüli migránsszállításban a BKV Zrt. is aktív részt vállalt  a  – menekültekkel kapcsolatos ügyintézésben közreműködő állami szervek és a kapcsolódó szervezetek munkáját összehangoló – Központi Operatív Törzs felkérésére. Munkatársaink példamutató magatartásának, kitartásának és rendkívül fegyelmezett munkavégzésének köszönhetően az eddigi menekültszállítási és kapcsolódó masszív logisztikai feladatainkat komolyabb fennakadás nélkül, gördülékenyen valósítottuk meg, miközben a fővárosi utazási igényeket is maradéktalanul kielégítettük.
A menekültszállítási feladatok hektikusan változó emberi erőforrást és járműigényt, erőn felüli teljesítést, valamint kiemelkedő rugalmasságot követeltek a határvidék érintett területein szükséges szállítási intézkedések tekintetében Társaságunk munkavállalóitól is. A 2015. szeptember 5-re, szombatra virradó éjszaka különösen nagy feladat elé állította a BKV Zrt. munkatársait. A Központi Operatív Törzs döntése értelmében nagyjából két óra leforgása alatt 67 db autóbuszt és hozzá tartozó kiszolgáló személyzetet kellett migránsszállítás céljából rendelkezésre bocsátanunk. Munkatársaink példamutató magatartásának, kitartásának és rendkívül fegyelmezett munkavégzésének köszönhetően az eddigi menekültszállítási és kapcsolódó masszív logisztikai feladatainkat komolyabb fennakadás nélkül, gördülékenyen levezényeltük.
A BKV Zrt. rendkívül büszke a kiélezett helyzetben részt vállaló munkatársak odaadó szolgálatkészségére, lojalitására  és e közlemény elismerő szavain túl egyéb formában is honorálni kívánja példaértékű magatartásukat és önzetlen segítőkészségüket.
A szeptember havi bérek a migránsszállításban résztvevők számára kifizetésre kerültek, a kifizetésre az érdekképviseletekkel közösen aláírt megállapodás alapján került sor.
A BKV Zrt. megerősíti, hogy a Társaság számára az elsődleges feladat a fővárosi utazási igények magas színvonalú, maradéktalan kielégítése. Ennek értelmében leszögezzük, hogy a menekültszállítás kizárólag a jól szervezett szabad kapacitásaink terhére történik, az ebből eredő többletfeladatok teljesítése semmilyen formában nem érinti hátrányosan a budapesti közösségi közlekedést.
A menekültek elszállítására használt autóbuszokat a BKV Zrt. minden esetben csak alapos takarítást és fertőtlenítést követően engedi ismételten forgalomba állítani. A higiéniai folyamatokat egy külsős szakemberekből álló konzorcium végzi száraz és nedves technológiák együttes felhasználásával. Utasaink számára a továbbiakban is a tőlünk megszokott szolgáltatást nyújtjuk.


BKV Zrt.