BKV.hu

A BKV vizsgálja a Népligetnél történt díszmennyezet-szakadás körülményeit

2012-05-07 20:38:45

Szombat délután a Népliget állomáson leszakadt a díszmennyezet két darabja. Személyi sérülés nem történt. A BKV vizsgálja az esemény hátterét, a műszaki okokat.
 
Szombat délután a Népliget állomáson leszakadt a díszmennyezet két darabja. Az eset műszaki kivizsgálása már a hétvégén elkezdődött, jelenleg is folyamatban van. A jelenlegi információk alapján a szakemberek nem találtak vizesedésre utaló jelet, illetve egyéb olyan műszaki okot, ami a történteket kiválthatta volna, ezért a vizsgálatok tovább folynak. A Népligetnél az elmúlt időszakban többször megfigyelhető volt kisebb állomásszerkezeti mozgás, amit több tényező is előidézhetett (pl.: hirtelen hőmérséklet-változás, vagy a környezetből érkező többlet-terhelés stb.), a vizsgálat erre is kiterjed.
 
Az eset kapcsán kérdésként merült fel, hogy a szombati napon az MTI-ben a Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécsere miért adott téves tájékoztatást arról, hogy nem volt szerelvény az állomáson. Az eset bekövetkezése után néhány perccel az újságírót igyekeztünk a lehető legrészletesebben tájékoztatni. Akkor a fődiszpécsernek annyi információja volt, hogy az állomáson az utasoknak a mennyezet leomlása nem okozott sérülést, a törmelék a vágányzónába hullott, ezt úgy értelmezte, hogy nem tartózkodott szerelvény az állomáson. Később kiderült, hogy a helyszínen egy szerelvény is tartózkodott, ugyanakkor szeretnénk leszögezni, hogy sem a BKK-nak, sem a BKV-nak nem állt és nem áll szándékában, érdekében az eset egyetlen részletének eltitkolása sem, pusztán a gyors információadás szándéka vezetett téves információk közléséhez.
 
BKV Zrt.