BKV.hu

A BKV visszautasítja a Népszabadság állításait

2015-07-29 15:42:27

A Népszabadság ismételten előszeretettel foglalkozik a BKV ügyeivel és előre kreált prekoncepiókkal manipulálja újra a közvéleményt. Miközben előre vetíti az M3 tender helyzetét,  az M3 tender ügyét negatív felhanggal próbálja összekeverni az M4 metró projekttel és közben elfelejti megemlíteni, hogy az M4-es beruházást egy teljesen másik fővárosi vezetés indította el. A pereket megalapozó valamennyi szerződést még 2006-ban az akkori vezetés kötötte. Ezért a vélt párhuzam keresése akár az ügyvédi megbízások, akár egyéb szakmai kérdések kapcsán, teljesen félrevezető és meglehetősen sántít.

 

Gazdálkodó szervezetek számára nyilvánvaló, hogy együttműködő partnerek olyan esetekben fordulnak bírósághoz és kezdeményeznek peres eljárást, amikor valamilyen kérdésben nem tudnak egyezségre jutni. A Népszabadság újságírója a peres ügyekkel kapcsolatos nagy számokkal riogatja a közvéleményt, miközben elmulasztja kommentálni, hogy a BKV éppen azért folytat peres eljárásokat, hogy a Társaság érdekeit a legmesszebbmenőkig érvényesítse. Az pedig, hogy mindezt felelősségbiztosítással rendelkező ügyvédi irodákon keresztül teszi, teljesen normális, mint ahogy az is, hogy a peres ügyeket folytató szervezetek üzleti tervükben az ilyen típusú kiadásokat figyelembe veszik.

 

A BKV kijelenti, hogy minden – a cikkben megfogalmazott – rosszhiszemű feltételezés alaptalan: a Társaság mindenben a Társaság érdekeit és a törvényi előírásokat maximálisan figyelembe véve járt és jár el.

  

 

2015. július 29.

 

 

BKV Zrt.