BKV.hu

A BKV múzeuma vár a Múzeumok Éjszakáján

2013-06-21 09:43:35

A BKV Deák téri múzeuma a Földalatti Vasúti Múzeum idén is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája programhoz, ahol állandó és időszaki kiállítással várjuk látogatóinkat.

Állandó kiállítás:

A millenniumi földalatti egykori alagútjában kialakított múzeum a kontinens első, 1896-ban átadott földalatti vasútjának állít emléket.
A kiállított muzeális járművek mellett számos tárgyi emlék, eredeti dokumentum, tervrajz, térkép,  fotó és modell kalauzolja végig az érdeklődőket a földalatti vasút történetén az építéstől napjainkig.

Időszaki kiállítás:

Az elmúlt évek hagyományaihoz hűen idén is új időszaki kiállítás megnyitásával várjuk látogatóinkat a Múzeumok Éjszakáján.
Ezúttal a világ közlekedési társaságainak egyenruháiból mutatunk be válogatást.

A közösségi közlekedés egy város életének meghatározó eleme. A közlekedési társaságok a világ legtöbb nagyvárosában sajátos, azonnal felismerhető arculattal rendelkeznek. Egyedi megjelenésük szerves részét képezi a társaság dolgozói által viselt egyenruha is, amely már-már a városképhez is elválaszthatatlanul hozzátartozik. Kiállításunkon ezeken a formaruhákon keresztül mutatjuk be a világ közlekedési társaságainak sokszínűségét Bécstől Montreálig.

A Múzeumok Éjszakáján 18.00-24.00 óra között várjuk látogatóinkat!

Helyszín: 1052 Budapest, Deák tér, aluljáró

Tel.: 461-6500/11271

www.bkv.hu/hu/muzeumok

Email: muzeum@bkv.hu

BKV Zrt