BKV.hu

A BKV metrókoncerttel ünnepli a Közlekedési Kultúra Napját

2022-05-11 12:03:00

A BKV eddig már jól bevált hagyományait követve – egy élőzenei koncertnek helyet adva – ismét zenével kedveskedik az M4 utasainak. Aki ma délután a négyes metró Szent Gellért téri megállójában megfordul, 16:30 és 18:30 között Havai Gábor gitáros-énekes és Koszti Márk dobos akusztikus duóját láthatja, hallhatja.

A gyönyörű állomás már átadása előtt a nemzetközi szaklapok elismerését is kivívta, 2014-ben pedig elnyerte az Architizer A+ Awards globális építészeti díjat, és azóta is nagyon kedvelt a fotósok és a filmesek körében.  Ezúttal azonban, nemcsak az építészet, hanem a zene iránt rajongók is eltölthetnek akár két órát is a Szt. Gellért téri megálló középső szintjén, az úgynevezett galérián.

A budapesti metróban már több mint tíz éve lehet élőzenét hallani a metróállomásokon, utasaink részesei lehettek az ingyenes lemezbemutató koncerteknek, többek között a metróban mutatta be Alternatívák című lemezét a Budapest Voices - YouTube. De helyet adtunk a CAFE Budapest koncertsorozatának, a Bach mindenkinek koncerteknek, a Klasszik Rádió akusztikus minikoncertjeinek, az Orgonák éjszakája, valamint a Zene világnapja, vagy a Tánc világnapja alkalmából tartott rendezvényeknek is.

Bízunk benne, hogy utasaink szívesen fogadják majd a mai eseményt is, és a jövőben, ahogy eddig is, örömmel állnak meg egy kis időre és szakítják meg a mindennapi rohanást egy kis zenei élmény kedvéért, hogy aztán összemosolyogva, a megszokottnál jókedvűbben folytassák útjukat.

És ha ez a jó  hangulat elkíséri a koncert közönségét a nap hátralévő részében, már elmondhatjuk: méltó módon ünnepeltük meg a Közlekedési Kultúra Napját.

Jókedvet és biztonságos utazást, szép napot kívánunk minden utasunknak!

 

BKV Zrt.