BKV.hu

A BKV Igazgatósága támogatja a bérmegállapodás megkötését

2013-03-29 19:50:59


A BKV Igazgatóságának mai ülésén, a Budapesti Közlekedési Központ által delegált tagok támogatásával olyan döntés született, hogy az Igazgatóság - a BKV nehéz pénzügyi helyzete ellenére is - támogatja a bérmegállapodás megkötését az érdekvédelmi szervezetekkel. Az Igazgatóság mindent megtesz annak érdekében, hogy a dolgozók érezzék a vezetés megbecsülését. A megállapodás Tarlós István főpolgármester elvárásai szerint a munkabékét biztosítja.


Az Igazgatóság állásfoglalása alapján április 1-jétől lehetőség nyílik - a felső vezetést kivéve - átlagosan havi 10 ezer Ft személyi alapbér emelésre, melynek pontos mértéke az egyes személyekre lebontva a differenciálást követően határozható meg. Ezen túlmenően minden dolgozót havonta 5000 Ft-os Erzsébet utalvány illet meg. Az Igazgatóság által támogatott ajánlat alapján a 2012. évben elmaradt jubileumi jutalmak folyósítása is lehetővé válik. Az idei évet, 2013-at illetően az a döntés született, hogy a jubileumi jutalmi keret kifizetésének szigorú feltétele a minőségi munkavégzés, így minőségi prémiummá kívánják átalakítani.
 
A bérmegállapodásra vonatkozó ajánlat tartalmazza a hév-járművezetők bérfelzárkóztatását, a balesetmentesen közlekedő járművezetők elismerését, valamint a villamos-energia megtakarításból származó dolgozói részesedést is.  Amennyiben az Üzleti tervben a személyi jellegű ráfordítások keretösszegén belül erre lehetőség nyílik, az év végén 36 ezer forint erejéig Erzsébet utalvány adható a dolgozóknak.
 
Tarlós István főpolgármester elvárásaival összhangban a BKK és a BKV vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy a dolgozók kiemelt megbecsülését fejezze ki a bérezés, az anyagi lehetőségek függvényében. Ezért is döntött az Igazgatóság a bérmegállapodás támogatásáról azzal a feltétellel, hogy a 2013. évre tervezett személyi jellegű ráfordítások egyetlen fillérrel sem léphetők túl. A cég működőképességének szempontjából ez nem csak a vezetés, hanem a BKV minden munkavállalójának is érdeke.
 
BKV Zrt.