BKV.hu

A BKV csak biztonságos járműveket helyez forgalomba

2021-09-09 14:07:42

A BKV-nál minden üzemkezdet előtt megtörténik a járművek ellenőrzése és karbantartása. Forgalomba csak olyan jármű kerül, amely megfelel a hatósági szabályoknak és nem veszélyezteti a közlekedés biztonságos fenntartását.
 
A héten a Budapest Főváros Kormányhivatalának Fővárosi Közlekedésfelügyeleti Főosztálya ellenőrzést hajtott végre a BKV négy telephelyén, ahol éppen a megszokott, üzemkezdet előtti éjszakai karbantartás, valamint a járművek ellenőrzése zajlott. A vizsgálat összesen 13 busz, illetve trolibusz állapotát kifogásolta. A fennakadt járművek ismételt forgalomba helyezéséhez szükséges feladatokat a telephelyünkön elvégezzük annak érdekében, hogy azok a vonatkozó szabályoknak megfelelő állapotban, a lehető leghamarabb újra forgalomba kerüljenek.
 
A hiányosság miatt forgalomba nem engedett járművek többségének életkora 16 és 33 év között alakult. A BKV járműparkjának cseréje – a társaság lehetőségeihez mérten – folyamatos, ennek ellenére a budapesti közlekedési igények fenntartásáért olyan kiöregedett buszok forgalomba adása is szükséges, amelyek napi karbantartás során válnak biztonságos, a szabályoknak megfelelő állapotú járművekké. Ez azonban sosem jelentheti azt, hogy balesetveszélyes, az utasokra vagy a közlekedés biztonságára veszélyes járművek kerülnek ki a forgalomba. A BKV felelőssége teljes tudatában és anyagi lehetőségeihez igazítva látja el közszolgáltatási feladatait a biztonságos közlekedés maximális szem előtt tartásával.
 
A BKV forrásainak függvényében folyamatosan cseréli az elöregedett járműveket. A közlekedésbiztonság mellett cél, hogy Budapest járműparkja egyre korszerűbb, környezetkímélőbb és fiatalabb legyen.


BKV Zrt.