BKV.hu

A BKV bemutatja: BKV Vlog 3. évad – A MALÉV Ikarus

2022-02-23 15:28:00

Valószínűleg sokan utaztak már repülővel külföldre, és biztosan sokan találkozhattak már reptéri buszokkal is. Hogy mi köze van a reptérnek a BKV-hoz? A legfrissebb vlog epizódból kiderül, főszereplője ugyanis a MALÉV Ikarus busz, amely egykor a reptérről a repülőhöz szállította az utazni vágyókat.

Egy Ikarus 280-as jármű megszokott látványt nyújthat annak, aki nap mint nap közlekedik Budapesten. Akad azonban érdekes darab is közöttük: a Magyar Légiközlekedési Vállalat (MALÉV) által, a 80-as években használt autóbusz. Egykor ilyen jármű szállította az utasokat közvetlenül a repülőhöz. Manapság a BKV és a Légiközlekedési Kulturális Központ együttműködésének köszönhetően ez a különleges busz többek között iskolás és óvodás csoportokat visz az Aeropark programjaira. A BKV-nak is nagy szerepe van a jármű fenntartásában, sőt, a Dél-pesti Divízió munkatársai végezték el az autóbusz átalakítását.

A vlogban Szedlmajer László, a BKV Autóbusz és Trolibusz Üzemeltetési vezérigazgató-helyettese segít a MALÉV Ikarus busz megismerésében. Ahogy fogalmaz, a közlekedésszakma szeretete tartotta és tartja a BKV-nál immáron huszadik éve.

Vlogunk e havi megjelenésének különlegessége, hogy éppen 10 évvel ezelőtt, 2012 februárjában fejezte be működését és szűnt meg a MALÉV.  

 

Legújabb epizódunk itt tekinthető meg! 

 

Kövesse az új epizódokat hivatalos YouTube-csatornánkon!

 

További videós tartalmaink téma szerint:

A BKV arcai - miniportrék

BKV Vlog

BKV Virtuális telephely-látogatás

 

További BKV-s tartalmak:

Honlap: https://www.bkv.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook-csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/ 

 

2022.02.23.

 

BKV Zrt.