BKV.hu

A BKV az összes utasforgalomban használt sínt kicserélte

2016-12-20 07:15:24

Sajnálatos módon továbbra is jelennek meg valótlan, riogatásra alkalmas hírek az M3 metróvonal kapcsán.  


Tájékoztatjuk utasainkat, a budapesti lakosokat, a sajtó képviselőit, illetve minden érdeklődőt, hogy az M3 metróvonal üzemének megbízható fenntartása érdekében a vonalon 2012-2015 években a teljes fővonali, az utasforgalom lebonyolítására használt vágányokat kicseréltük. A kitérők cseréje azért nem történt meg eddig, mert azt sem azok műszaki állapota, sem használatuk jellege vagy gyakorisága nem indokolta (a jelenlegi forgalom lebonyolítása során ezeket a műszaki berendezéseket csupán szükség esetén, forgalomkorlátozásnál használjuk).


Az M3 rekonstrukció során a felújítási munkákat szakaszosan, több ütemben valósítjuk meg. A szakaszos üzemeltetés – a metrószerelvények menetrendszerinti fordítása, tárolása – a tervek szerint a Lehel téri állomás és a Nagyvárad téri állomáson lévő kitérő kapcsolatok rendszeres, üzemszerű használatával történik a rekonstrukció alatt. A BKV Zrt. az érintett a kitérőket átvizsgálta; azok menetrendszerű használatához szükséges műszaki állapotok  biztosítása érdekében a kitérőcsoportok felújítását elvégezte.
A pályaszakaszok jelenleg is alkalmasak a biztonságos forgalom lebonyolítására.

 
Kérjük kedves utasainkat, valamint a sajtó képviselőit, hogy első kézből tájékozódjanak. Üzemeltetőként kijelentjük, hogy az M3 metróvonal biztonságos - minden ezzel ellentétes információ csupán pánikkeltésre alkalmas, politikai manipuláció.


Bolla Tibor
a BKV elnök-vezérigazgatója