BKV.hu

A Magyar Kultúra Napja a ferencvárosi metrómegállókban

2023-01-19 09:02:00

A BKV, a BKK, valamint a Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei együttműködésének köszönhetően 2023. január 20-án, pénteken 15:00 és 19:00 között – immár hagyományosan – ismét rövid kulturális programokkal várjuk utasainkat az M4 Kálvin téri és Fővám téri állomásainak galériáján.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük arra emlékezve, hogy –  a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban, január 22-én tisztázta le Szatmárcsekén a Himnuszt. Ezen jeles alkalomból a hét végén, szerte az országban, így a fővárosban is – a széles magyar kultúra palettájából merített – számtalan bemutató közül válogathatunk.

A BKV utasai számára már nem meglepetés, hogy a metróra várakozva zenés-, táncos produkciókkal, vagy minikoncert-sorozattal találkozhatnak, hiszen sok-sok éve adunk helyet ezeknek a kezdeményezéseknek, illetve működünk együtt különböző művészeti csoportokkal, színházakkal, és koncertek szervezőivel.

Idén, a Magyar Kultúra Napja rendezvénysorozat részeként,  január 20-án, pénteken 15:00 és 19:00 között lehetnek részesei az M4 két megállójának galériáján, a Kálvin és a Fővám téren egy színes és széles skálát átölelő előadássorozatnak, amely a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt kínál az érdeklődésüknek megfelelő bemutatókat. Ezen a délutánon a klasszikus zene, a néptánc- és népzene, valamint interaktív gyermekprogram is helyet kap a két metrómegállóban. Ezeken a helyszíneken már évek óta zajlanak minikoncertek, kulturális események,  amelyek bizonyítják, hogy a  BKV metrómegállói nemcsak arra szolgálnak, hogy az utasok várakozzanak és áthaladjanak a területeiken, hanem kultúraközvetítő helyszínekként is remekül kihasználhatók.

Bízunk benne, hogy ezzel örömet szerzünk utasainknak és – a hétköznapi rutint megszakítva – színt, jókedvet csempészünk a mindennapjaikba.

Jó szórakozást és jó utazást kívánunk minden kedves látogatónknak és utasunknak!

2023. január.19.

BKV Zrt. 
Budapesti Közlekedési Központ