BKV.hu

A BKV Zrt. Igazgatósága is jóváhagyta a bérmegállapodást – február elején érkeznek az emelt juttatások

2024-01-22 17:00:00

A BKV Zrt. Igazgatósága is elfogadta a munkáltató és az érdekképviseletek 2024-re érvényes bérmegállapodását, így az a mai napon hatályba lép. A dolgozók már februárban átlagosan 12,5 százalékkal magasabb bért kapnak és emelkednek egyéb juttatások is.

 

A munkáltató és a szakszervezetek képviselői 2024. január 18-án, csütörtökön egyeztek meg a 2024-es évre érvényes BKV-s bérfejlesztés részleteiről. A tárgyalásokon figyelembe vették, hogy a vállalat érdekei is érvényesüljenek, valamint a munkavállói oldal is méltányos béremeléshez jusson a megállapodás eredményeként. A Főváros és a bérszövetséget alkotó érdekképviseletek között érvényben lévő Bérpolitikai Megállapodás értelmében 12,5 + 1 százalékos keret állt rendelkezésre. A megállapodás szerint 2024-ben átlagosan 12,5 százalékos lesz az alapbérfejlesztés. Egyéb bérelemek is emelkednek, a megállapodás ugyanis forrást biztosít egyebek között a szenioritási rendszer megőrzéséhez és a Budapest pótlék emeléséhez.

 

A bérfejlesztés differenciált mértékű, többek között a járművezetők, a járművezető tanulók, egyéb hiányszakmában foglalkoztatottak és a kulcspozíciókban dolgozók számíthatnak átlag feletti fizetésemelésre, ami hozzájárul ahhoz, hogy a BKV 2024-ben is megőrizze munkaerőpiaci helyzetét.

 

BKV Zrt.

2024.01.22.