BKV.hu

A BKV Zrt. Igazgatósága 2023. június 20-ai ülésének összefoglalója

2023-06-21 11:07:00

Az Igazgatóság megtárgyalta és elfogadta a testület két ülése közötti időszak legfontosabb eseményeiről szóló beszámolót, az M3 metróvonal infrastruktúra rekonstrukcióhoz kapcsolódó feladatok előrehaladásáról szóló tájékoztatást. Külön napirendi pontként foglalkozott a Testület az M3 metrókocsikra vonatkozó Intézkedési Terv (IT) végrehajtásának aktuális állapotáról szóló beszámolóval. Ennek kapcsán rögzítette, hogy az IT szinte minden pontja teljesült, két esetben a BKV Zrt.-től független körülmények nem tették lehetővé a végrehajtást. Az egyik egy szabványosítási adminisztrációs kérdés, a másik a járművek utólagos klimatizálása. Mindkét esetben az orosz-ukrán háború okozta gazdasági korlátok jelentik az elsődleges akadályokat. A Társaság tisztában van azzal, hogy a klíma beépíthetőségéhez feltétlenül szükséges az orosz fél együttműködése (a garancia megtartásához), valamint azzal is, hogy az előzetesen becsült, mintegy 9 milliárd forintos forrás jelenleg nem áll rendelkezésre. A most befejezett metró rekonstrukció során kialakított korszerű áram-visszatáplálási rendszer lehetőséget ad a keletkező hőterhelés mérséklésére, de nyilván nem helyettesíti a klímát.         

A BKV Zrt. Igazgatósága jóváhagyta az „M3 metróvonal infrastruktúra rekonstrukciója című projekt megfelelőségértékelési feladatainak ellátásához” kapcsolódó megbízási szerződések módosítását. A testület határozott arról is, hogy a Tudományos alapú Továbbüzemeltetési Protokoll (TTP) alkalmazásának eredményeiről és tapasztalatairól továbbra is 2 évente tájékoztatni kell az Igazgatóságot.

Döntöttek az 56/56A villamosvonal peronfelújítás tervdokumentációjának felhasználási szerződéséről és a hulladékfelvásárlási keretszerződés módosításáról is.  Az Igazgatóság elfogadta „A BKV Zrt. ingatlanhasznosítási tevékenységével összefüggő 2022. évi bevétel alakulása” című tájékoztatót és cégjogi változásról is határozott. A testület jóváhagyta a BKV Zrt. Igazgatóság 2023. II. félévi munkatervét, továbbá döntött a hatáskörébe tartozó közbeszerzési eljárásokról.