BKV.hu

Változások a közösségi közlekedésben a tavaszi szünet és a húsvéti ünnepek idején

2015-03-31 13:08:51

Az alap- és középfokú közoktatási intézményekben április 2-ától (csütörtöktől) 7-éig (keddig) tart a tavaszi szünet. Április 5-én és 6-án pedig a húsvétot ünnepeljük. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK Zrt.) kéri az utasokat, hogy ezeken a napokon indulás előtt tájékozódjanak, melyik napra érvényes menetrend szerint járnak a közösségi közlekedési járatok.

Április 2-ától (csütörtöktől) 7-éig (keddig) tart a tavaszi szünet, április 5-én és 6-án pedig húsvét lesz. Ezeken a napokon speciális, a tanítási szünetek alatti, illetve ünnepnapi menetrend lesz érvényben az alábbiak szerint:

·         Április 2-án (csütörtökön) és 3-án (pénteken) a tanítási szünetek alatt érvényes munkanapi menetrendet (azaz a kék-fehér csíkos oszlopot) kell nézni.
·         Április 4-én (szombaton) a szombati (rózsaszín-fehér csíkos) menetrend szerint közlekednek a BKK járatai.
·         Április 5-én (húsvétvasárnap) és 6-án (húsvéthétfőn) a vasárnapi és ünnepnapi (lila-fehér csíkos) menetrend lesz érvényben. Azok az éjszakai buszok, amelyek péntekről szombatra, illetve szombatról vasárnapra virradóra érvényes menetrenddel is rendelkeznek, április 5-éről 6-ára (vasárnapról hétfőre) virradóra is ugyenezen, gyakoribb indulást biztosító menetrend szerint közlekednek.
·         Április 7-én (kedden) ismét a tanítási szünetek idején érvényes munkanapi menetrendet (azaz a kék-fehér csíkos oszlopot) kell nézni.

A BKK kéri az utasokat, hogy a tavaszi szünet és a húsvéti ünnepek idején indulás előtt tájékozódjanak arról, hogy aznap melyik napra érvényes menetrend szerint járnak a közösségi közlekedési járatok.

 

Utazzon közösségi közlekedéssel a Budai Várba

Április 5-én (húsvétvasárnap) és 6-án (húsvéthétfőn) tartják a Húsvéti Sokadalom rendezvényt. Az esemény helyszínét, a Budai Várat tömegközlekedéssel legkönnyebben és a leggyorsabban a belvárosból induló rendkívüli járattal, a 216-os busszal, ezenkívül a 16-os, valamint a szokásosnál másfél órával tovább, 20:40-ig közlekedő 116-os busszal, illetve a Budavári Siklóval lehet megközelíteni.

A 216-os busz mindkét nap 8:45 és 20:40 között közlekedik a Deák Ferenc tér M és a Dísz tér között, az alábbi megállóhelyek érintésével:
·         Deák Ferenc tér M: a 16-os autóbusz végállomása,
·         Hild tér: a 16-os és a 105-ös autóbusz megállója,
·         Széchenyi István tér: a 16-os és a 105-ös autóbusz megállója,
·         Clark Ádám tér: a 16-os és a 105-ös autóbusz megállója,
·         Donáti utca: a 16-os autóbusz megállója,
·         Dísz tér végállomás: ideiglenes megálló a Palota úton,
·         Palota út, gyorslift: a 16-os autóbusz megállója,
·         Dózsa György tér: a 16-os autóbusz megállója,
·         Clark Ádám tér: a 16-os és a 105-ös autóbusz megállója,
·         Széchenyi István tér: a 16-os és a 105-ös autóbusz megállója,
·         József Nádor tér: a 16-os és a 105-ös autóbusz megállója,
·         Deák Ferenc tér M: a 16-os és a 105-ös autóbusz megállója,
·         Deák Ferenc tér M: a 16-os autóbusz végállomása.


Budapesti Közlekedési Központ