BKV.hu

Sajnálatos bántalmazás a 4-es villamos vonalán

2013-06-18 08:41:59

Tegnap a kora esti órákban a 4-es villamos vezetője egy baleset elkerülése kapcsán az őt ért sokk hatására sajnálatos módon elvesztette az önkontrollját és egy szabálytalanul közlekedő gyalogost bántalmazott. A gyors reakciónak és a sikeres vészfékezésnek köszönhetően viszont a villamosvezetőnek sikerült elkerülni a tragédiát. A járművezetőt azonnali hatállyal felfüggesztettük. A vizsgálat folyamatban van.

Tegnap este 6 óra előtt két hölgy a kijelölt gyalogátkelőhelyen a Mechwart ligettől a Széna tér végállomás felé haladó 4-es villamos elé lépett a tilos jelzés ellenére. A járművezető a baleset elkerülése érdekében azonnal vészfékezni kezdett. A jármű megállt, de ekkor a villamosvezető még csak annyit észlelt, hogy az egyik hölgy eltűnt a látóteréből. Ijedten kiugrott a járműből, hogy meggyőződjön, sikerült-e elkerülni a balesetet.

Az ekkor már a járdaszigeten álló két szabálytalanul közlekedő hölggyel a villamosvezető hangos szóváltásba keveredett. A jármű vezetőjének - a gyors reakciónak és a sikeres vészfékezésnek köszönhetően - ugyan sikerült elkerülni a tragédiát, azonban az átélt ijedtség hatására, hirtelen felindulásból arcul ütötte a gyalogost, aki - saját bevallása szerint - nem az ütés erejétől, hanem a hirtelen sokktól térdre rogyott és elkezdte fájlalni a hasát. Ekkor derült ki, hogy 6 hónapos terhes, ezért mentőt hívtak hozzá, s a mentők megfigyelésre kórházba szállították.

A járművezető az eset után azonnal megbánta tettét, a végállomáson kiállt a forgalomból és intézkedést kért. A hatóságokkal és a BKV helyszínelőivel szemben végig együttműködő magatartást tanúsított. A villamosvezetőt azonnali hatállyal felfüggesztettük. A vizsgálat folyamatban van.

A BKV sajnálja a történteket és reméli, hasonló esetek nem fordulnak elő.


BKV Zrt.