BKV.hu

Jutalom a kábellopások felderítésében közreműködő rendőröknek

2013-07-10 12:32:43

Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója és Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója jutalmat adott át a Budapesti Rendőr-főkapitányság két, és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság négy munkatársának a kábellopások felderítésében és az elkövetők elfogásában nyújtott kiemelkedő munkájukért.

A kábellopások a BKV-nak tetemes anyagi kárt, utasaink számára pedig kényelmetlenséget, időveszteséget és balesetveszélyt jelentenek, a közösségi közlekedés biztonságos és folyamatos fenntartása pedig mindannyiunk közös érdeke.

Az elmúlt időszakban a BRFK és a PMRFK Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai sikeres nyomozást követően letartóztattak több, kábellopással gyanúsítható személyt. Az akció hatékonyságát mutatja, hogy június hónapban jelentősen csökkent a kábellopások, illetve a kábellopási kísérletek száma. A Pest megyei vonalszakaszon megszűntek a kábellopások, az ügyben négy személyt fogott el a rendőrség, akiket a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a sikeres nyomozás elismeréséül személyenként nettó ötvenezer forint pénzjutalmat adott át a nyomozásban résztvevő hat rendőrnek.

A BKK és a BKV lehetőségei szerint eddig is mindent megtett azért, hogy a kábellopásokat megakadályozza és segítse a fémtolvajok elleni nyomozást. A tolvajok kézre kerítéséhez azonban továbbra is összefogásra van szükség, ezért kérjük, akik érdemi információkkal segíthetik a rendőrség munkáját, jelentkezzenek a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámain, vagy a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen.

BKK
BKV Zrt.