BKV.hu

A szakaszhatárok változnak, a jegy- és bérletárak azonban nem!

A Fővárosi Közgyűlés tarifarendelete alapján január 1-jétől módosulnak a szakaszhatárok a környéki autóbuszjáratokon. 2012-től a Budapest-bérletek és -jegyek a közigazgatási határig, vagy az azon belüli utolsó megállóig érvényesek.

A Fővárosi Közgyűlés tarifarendelete alapján 2012-ben ismét nem emelkednek a BKV-jegyek, -bérletek árai. Január 1-jétől módosulnak ugyanakkor a környéki autóbuszjáratok szakaszhatárai: a 2012-es évszámmal ellátott Budapest-bérletek és Budapest-jegyek a főváros közigazgatási határán kívül eső első megálló helyett Budapest közigazgatási határáig, vagy az azon belüli utolsó megállóhelyig érvényesek. Ezt a gyakorlatot követjük egyébként régóta a HÉV-járatokon, illetve ilyen feltételekkel lehet utazni a MÁV-Start és a Volánbusz kijelölt elővárosi járatain is. Ugyanakkor, mivel a Fővárossal határos településekre érvényes agglomerációs helyi bérletek és a Budapest-bérletek között legfeljebb egy megállóköz lehet, január 1-től az utolsó budapesti és az első agglomerációs megálló közti szakaszon érvényesnek fogadjuk el, ha valaki mind a két bérlettel rendelkezik. Így nem fordulhat elő, hogy az utas e két megálló között az érvényes két bérlet birtokában is jegy váltására kényszerüljön.

Figyelem! A változás az éves összvonalas Budapest-bérletet nem érinti - hiszen az a közigazgatási határon kívül is érvényes -, s ugyanígy nem vonatkozik természetesen a környéki bérletekre sem.

A megváltozó szakaszhatárokról részletes listát honlapunkon, a http://www.bkv.hu/hu/tajekoztato/szakaszhatarok_valtozasa_2012_ben címen találhatnak.

2011. december 29.
BKV Zrt.