BKV.hu

85 éves a fővárosi trolibusz-közlekedés! – Részletes program és frissített menetrend!

2018-12-13 11:19:46

1933. december 16-án indult el Budapesten a trolibusz-közlekedés, ami azóta is szerves része a fővárosi közösségi közlekedésnek. 2018 az ünnep jegyében telik a BKV-nál, így erről a meghatározó, fontos alkalomról is a hozzá méltó, a jelentőségét hűen tükröző módon kívánunk megemlékezni.


A december 14-én, pénteken a 76-os trolibusz vonalán közlekedő ZIU9 nosztalgiajárat menetrendje forgalmi okokból módosításra került, melyet jelen közleményünkkel teszünk elérhetővé az érdeklődők számára. Emellett a vasárnapi ünnepi rendezvényünk programját is úgy alakítottuk ki, hogy minden vendégünk kellemes emlékekkel gazdagodjon.
December 16-án, vasárnap ünnepi rendezvényt tartunk a III. kerületi Bécsi út / Vörösvári út végállomáson. 1933. december 16-án az óbudai Bécsi út – Óbudai temető között nyílt meg a főváros első trolibusz viszonylata, amely a 7-es jelzést kapta. Az évforduló alkalmából N7 jelzéssel emlékjárat közlekedik - ezt a szakaszt is magában foglalva - a Bécsi út / Vörösvári út és az Óbudai autóbuszgarázs között, a 160-as autóbusz megállóhelyeit érintve. Az emlékjáraton egy Solaris Skoda Trollino 12 típusú trolibusz, valamint egy elektromos és egy hibrid üzemű autóbusz is szolgálatot teljesít majd, melyek mindegyike normál díjszabás mellett vehető igénybe.


A program 10 órakor kezdődik, az első troli elindulásának tiszteletére állított emléktáblánál Szedlmajer László, a BKV autóbusz és trolibusz üzemeltetési vezérigazgató-helyettes koszorút helyez el.


A Bécsi út / Vörösvári út végállomáson, a volt Óbudai Kocsiszín előtti területen pedig nosztalgiajárművekkel találkozhatnak az érdeklődők. A nosztalgiakedvelők megtekinthetnek egy Ikarus 60T trolibuszt, a heti nosztalgiaközlekedés „sztárját”, a ZIU9-est, valamint egy Ikarus 280T GVM típusú kocsit is.


A rendezvény megtekintésére és az emlékjáraton való utazásra december 16-án, vasárnap 10 és 16 óra között lesz lehetőség.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


BKV Zrt.


Csatolt dokumentumok: