BKV.hu

3 és fél milliós kábellopás érte a BKV-t

2012-01-24 13:16:08

 

Déltől üzemzárásig pótlóbuszok közlekednek a 41-es villamos külső szakaszán

Ma kora reggelre ismeretlen tettesek 3 és fél millió forintos kárt okozó kábellopást követtek el a 41-es villamos vonalán. Ezért a vezeték pótlásának idejére, a mai napon 12.00 órától előreláthatóan az esti üzemzárásig a Savoya Park és Kamaraerdő között villamospótló autóbuszok közlekednek. Amellett, hogy a tolvajok veszélyeztetik a villamosközlekedés biztonságát, akadályozzák utasaink közlekedését, ahogy a BKV-t is jelenlegi anyagi helyzetében rendkívül hátrányosan érintik a történtek. A BKK és a BKV kéri, hogy aki rendelkezik információval a tettesekről, ossza meg a közlekedési cégekkel vagy a rendőrséggel.


Ma reggelre kábeltolvajok mintegy 300 méter hosszúságban loptak el vezetéket a 41-es villamos vonalán. Tettükkel 3 és fél millió forintos kárt okoztak a BKV-nak, amely társaságunk jelenlegi, nehéz anyagi helyzetében igencsak megterheli büdzsénket. Az anyagi károkozáson túl a tolvajok veszélyeztetik a villamosközlekedés biztonságos üzemeltetését is, valamint akadályozzák utasaink közlekedését is.
 
Az ellopott kábelek pótlásának idejére, azaz a mai napon déli 12.00 órától várhatóan az esti üzemzárásig a 41-es villamosok módosított útvonalon, a Batthyány tér és a Savoya Park (a 18-as villamos végállomása) között közlekednek. Innen a kamaraerdei végállomásig villamospótló autóbuszokkal lehet utazni, amelyek a következő megállókban állnak meg:


Savoya Parktól Kamaraerdő felé   Kamaraerdőtől  Savoya Park felé 
 Savoya Park  Kamaraerdő
 Leányka utcai ltp.  Szociális otthon
 Budafok elágazás  Kamaraerdei Ifjúsági Park
 Rózsavölgy alsó  Tüzéptelep
 Rózsavölgy felső  Vasút utca
 Pék utca  Repülőgépes Szolgálat
 Ady Endre út  Budaörsi Repülőtér
 Kánai út  Kánai út
 Tippan utca  Tippan utca
 Tóberek utca  Balatoni út
 Budaörsi repülőtér  Ady Endre út
 Repülőgépes szolgálat  Pék utca
 Vasút utca  Rózsavölgy felső
 Tüzéptelep  Rózsavölgy alsó
 Kamaraerdei Ifjúsági Park  Vihar utca
 Szociális otthon  Savoya Park
 Kamaraerdő  


A rendőrség közreműködése mellett a BKK és a BKV továbbra is számít utasaink együttműködésére az évről évre százmilliós nagyságrendű kárt okozó kábellopások megakadályozása, illetve felderítése érdekében. Ezúton is kérjük kedves utasainkat, hogy amennyiben a BKV vezetékhálózatán bűncselekményre utaló tevékenységet észlelnek, értesítsék azonnal a BKV Zrt. fődiszpécserét a 317-5166-os telefonszámon vagy a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es számon.