BKV.hu

20 darab elektromos buszt vásárol a BKV Zrt.

2015-12-15 11:25:31

2015. december 15-én Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Bolla Tibor a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója aláírták a 20 darab elektromos midi autóbusz és azok üzemeltetéséhez szükséges töltőoszlopok beszerzéséről szóló szerződést.

 

 

A támogatási szerződés értelmében a Nemzetgazdasági Minisztérium mintegy négymilliárd forint összegű, nem visszatérítendő támogatást nyújt a BKV Zrt. részére, melynek köszönhetően lehetőség nyílik 20 darab kiemelten környezetbarát, új Modulo Medio Electric elektromos midi autóbusz beszerzésére.

 

A modern, fővárosi közlekedés igényeit maximálisan kiszolgáló elektromos meghajtású, alacsonypadlós járművek 8 méter hosszúak és 61 főt (kerekesszékes utas esetén 55 főt) képesek szállítani egyszerre. A zéró emissziós autóbuszok akadálymentes közlekedést biztosítanak, emellett pedig üzemeltetésük is várhatóan kedvező. Az új járműveket - a tervek szerint - 2016 tavaszától veheti birtokba a fővárosi utazóközönség.

 

Társaságunk és a Főváros egyaránt elkötelezett a budapesti közösségi közlekedés fejlődése mellett, amelynek fontos részét képezi a környezetet zaj- és légszennyezéssel kevésbé terhelő közlekedés megvalósítása. Stratégiai célunk továbbá a közösségi közlekedés akadálymentességének, esélyegyenlő - minden utasunk számára korlátlan - hozzáférhetőségének megvalósítása, ezáltal a szolgáltatási színvonalunk emelése.

Magyarország Kormánya a szükséges forrás biztosításával a BKV Zrt. ez irányú törekvéseit támogatja.

 

Járműbeszerzésünkkel tevőlegesen kívánunk hozzájárulni Budapest fenntartható fejlődéséhez, a levegő tisztaságának megőrzéséhez, ennek köszönhetően pedig az élhetőbb fővárosi környezet kialakításához. 

 

 

 

2015. december 15.

 

 

BKV Zrt.