BKV.hu

15 autóbusz adományozásával segíti a BKV Ukrajnát

2022-12-19 12:45:00

A BKV autóbuszállomány-fejlesztésének köszönhetően lehetővé vált, hogy 15 darab, Budapest útjairól kivont jármű ukrajnai városokban folytathassa szolgálatát. A BKV eddig is több alkalommal – melegedő busszal vagy éppen humanitárius szállítmánnyal – segítette a szomszéd országot, illetve ide menekülő polgárait. Most is örömmel tettünk eleget a hozzánk érkező kérésnek.

2022 nyarától napjainkig több megkeresés érkezett Társaságunkhoz közvetlenül Ukrajnából autóbuszok felajánlásának kérésével. Eddig a BKV nem rendelkezett működőképes, forgalomból kivonható járműtartalékkal. Mára azonban az autóbuszcseréknek köszönhetően több tovább üzemeltethető buszunk is felszabadult, amellyel lehetővé vált a jótékony adományozás.

Együttműködve Ukrajna Magyarországi Nagykövetségével a járművek a megfelelő helyre kerülnek majd, illetve megkezdődhet a szükséges szerződések megkötése, amely procedúra után a buszok elindulhatnak új szolgálati helyükre.

A 15db – 5db szóló Volvo és 10db csuklós Ikarus – járművet 2022. december 19-én jelképes esemény keretében Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója adta át Balog Istvánnak, Ukrajna magyarországi ügyvivőjének.

Balog István, Ukrajna Magyarországi Nagykövetségének ügyvivője beszédében kifejezte reményét, hogy Ukrajna és Budapest, illetve a BKV között a mai nappal szorosabbra fűződő együttműködés a békeidőben is termékeny kapcsolat marad.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere hangsúlyozta, hogy mindenkinek „szigorú erkölcsi kötelessége a rászorulók, a segítségkérők felé fordulni”.

Bolla Tibor a BKV vezérigazgatója beszédét zárva elmondta: „Kívánom, hogy a járművek váljanak Ukrajna lakóinak hasznára, és még inkább kívánom, hogy váljanak egy újra békében élő ország lakóinak a hasznára!

A BKV lehetőségeihez mérten minden alkalommal örömmel nyújt segítséget és társul olyan kezdeményezésekhez, amellyel valamilyen jó és fontos ügy mellé állhat. Reméljük, járműveink még hosszú ideig jó szolgálatot tesznek Ukrajnában.

 

 

 

2022. december 19.

BKV Zrt.