BKV.hu

100 új Mercedes-busz érkezik a BKV-hoz

2022-04-06 12:07:00

Bolla Tibor vezérigazgató a mai napon ünnepélyes keretek között aláírta azt a szerződést az Omnibus Hungária Kft. és az Inter Tan-Ker City Kft. által alkotott konzorcium képviselőivel, amelynek keretében 100 db új Mercedes-Benz Conecto Next Generation típusú autóbusz érkezik a BKV Zrt. részére bérleti konstrukcióban.


A nehéz és mindenki számára megterhelő időszakban is mindent megteszünk a Társaságunk által nyújtott szolgáltatás színvonalának növelése érdekében, hogy a közösségi közlekedés népszerűsítése révén a lehető legnagyobb mértékben járuljunk hozzá a főváros mobilitásának fenntarthatóságához. Ahhoz, hogy a Főváros közösségi közlekedése a globális kihívások mellett is működőképes és egyben versenyképes is maradjon, szükséges a járműpark mielőbbi megújítása.


Ennek a törekvésnek megfelelően folytatjuk buszflottánk fiatalítását. A várhatóan még idén forgalomba álló – bérleti konstrukció keretében érkező – 100 új Mercedes-Benz jármű több idősebb – akár 30 éves – buszt vált ki. A Mercedes-Benz Conecto jól ismert típus számunkra, üzemeltetési tapasztalataink kifejezetten kedvezőek, így minden feltétel adott, hogy utasainknak továbbra is európai szintű szolgáltatást biztosítsunk.


2022. IV. negyedévében terveink szerint további 35 darab saját tulajdonú új autóbusz is forgalomba állhat majd. Az így szolgálatba kerülő összesen 135 darab autóbusz az első ütemét képviseli annak a megújulási folyamatnak, amely révén Társaságunk a fenntartható fejlődés pályájára kívánja állítani a főváros járműgazdálkodási stratégiáját.


A BKV Zrt. vezetése bízik abban, hogy a közös célok - az utazóközönség mindenek felett álló igényeinek – figyelembevételével, olyan - a partnerei és az érdekelt felek számára - kölcsönösen előnyös megállapodások születhetnek, amelyek segítségével az előttünk álló időszakban is elhárulnak majd az akadályok a flotta további modernizálására vonatkozó kezdeményezések elől.


A jelenlegi nemzetközi helyzetben a járművek ellátását a beszállítások nehézségei érdemben továbbra sem befolyásolják. Járműkiadást ellehetetlenítő körülmény eddig nem jelentkezett, a közösségi közlekedés stabilitása biztosított.

 

2022. április 6.


BKV Zrt.