Újabb utasbarát lépések a BKV-tól

a 197-es autóbusz beindítása és a 276E buszjárat csuklósítása

Az iskola kezdete és a szabadságolási hullám végével, újabb utasbarát lépésként a BKV a 197-es autóbuszjárat elindításával jelentősen csökkenti a belváros és Rákoskert között utazók közlekedésre fordított idejét. Budapest-bérlettel rendelkező utasaink külön költség nélkül utazhatnak az elővárosi vonatokon. Emellett a 276E autóbuszjáraton munkanapokon nagyobb befogadóképességű, csuklós autóbuszok közlekednek.

E héttől a rákoskerti térség utazási körülményeinek javítása érdekében 197-es jelzéssel új autóbuszjáratot indítunk Rákoskert vasútállomás és Rákoskert között, körforgalomban. Az ún. ráhordó járat közvetlen átszállást biztosít az elővárosi MÁV-vonatokra, s várakozás nélküli csatlakozást biztosít a reggeli és a délelőtti időszakban a buszról a belváros felé tartó vonatokra, valamint a délutáni időszakban a belváros felől érkező vonatokról az autóbuszokra.

Az új buszjárat hétköznapokon, hajnali 5 óra és este fél 10 között - a reggeli csúcsidőtől eltekintve - könnyen megjegyezhető, ütemes menetrend szerint 20 illetve 30 percenként közlekedik; a menetrend megtekinthető a BKV honlapján. Utasaink kényelmét szolgálandó az új vonalon csak alacsonypadlós autóbuszok közlekednek.

Az új járat útvonala: Rákoskert vasútállomás vá. - Kísérő utca - Rákoskert sugárút - Sáránd utca - Pesti út - Kucorgó tér - Zrínyi utca - Rákoskert sugárút - Kísérő utca - Rákoskert vasútállomás vá.

Minden további, az új járattal kapcsolatos információ megtalálható a BKV honlapján: a menetrendje ezen, a járattal kapcsolatos egyéb információk - általános tájékoztató, csatlakozási rend a vonatokkal, térképes megjelenítés, stb. - pedig ezen a linken.