Egy szegedi Pesten, avagy egy hétig magyar trolit tesztel a BKV

  • 2010-09-24 10:50:03


A Szegedi Közlekedési Társaság saját fejlesztésű trolibusza mutatkozik be szeptember 27. és október 3. között Budapesten, a 80-as és a 80A jelű járatok vonalán. A teljesen alacsonypadlós, csuklós, klimatizált trolibusz arca a rendszeres tesztelők számára régi ismerős, hiszen a korábban már bizonyított Ikarus 187V karosszériája köszön ránk.Az SZKT-ARC Tr187/TV.EU típusnévre hallgató környezetbarát jármű mozgatásáról 3 fázisú, 240 kW teljesítményű Skoda aszinkron motor  gondoskodik.  Utasai négy tágas ajtón, lépcsőzés nélkül léphetnek az utastérbe, a babakocsival vagy kerekesszékkel érkezők elé pedig akár "le is térdel", a troli, hiszen karosszériája könnyedén oldalra billenthető.  Nyáron nagyteljesítményű klímaberendezés, télen pedig elektromos fűtőberendezés biztosítja utazás közben a megfelelő hőmérsékletet, de a nagyméretű, elhúzható, anyagában színezett biztonsági üvegek segítségével az utasok is változtathatnak az utastér klímáján. Az utasok informálását elektronikus és akusztikus utastájékoztató rendszer is segíti.

Az új, magyar fejlesztésű trolibuszra szeptember 27. és október 3. között nyugodtan felszállhat érvényes jegy vagy bérlet nélkül: az utazás díja mindössze egy vélemény. Kérjük, mondják el észrevételeiket ügyfélszolgálati munkatársainknak a BKV INFO, azaz a 06-1-258-4636 telefonszámon! Ha tapasztalataikat szívesebben közölnék írásban, úgy várjuk levelüket az ugyfelszolgalat@bkv.hu e-mail címre, illetve honlapunk online ügyfélszolgálatára.

Kérjük, véleményük kialakítása során figyeljék meg az utasülések számát, elhelyezkedését, az ülések közötti folyosó méretét, a kapaszkodók mennyiségét, a kapaszkodási lehetőséget, de fontos szempont az utazás során tapasztalt komfortérzet, az utastájékoztatás minősége, valamint a jármű megjelenése, esztétikuma is. Visszajelzéseik mind a gyártók, mind társaságunk számára hasznos információkat jelentenek a fejlesztések, járműbeszerzések során.

A teszttrolibusz menetrendje és részletesebb műszaki paraméterei, valamint a róla készült fotók elérhetők társaságunk honlapján a BKV-zó menüpont alatt a Járműtesztekre kattintva.

Kellemes tesztelést kívánunk!