BKV.hu

Villamospótló busz jár a Mindszenty József bíboros tér és a Széll Kálmán tér között három szeptemberi hétvégén

2016-08-29 15:13:46

Három szeptemberi hétvégén pótlóbusz közlekedik az 59-es villamos helyett a Széll Kálmán tér és Mindszenty József bíboros tér között, mert a dél-budai villamosvonalak korszerűsítése keretében a Déli pályaudvar M megállóhely akadálymentestésítését végzik. A jelentős kapacitású megállóhely átépítése miatt a villamosforgalmat mindössze ezen a néhány, kisebb forgalmú hétvégi napon kell korlátozni, így az október közepéig tartó ideiglenes dél-budai forgalmi rend többi napján továbbra is zavartalan a villamosforgalom a Hűvösvölgy és a Márton Áron tér között. Szeptember 10-11-én, 17-18-án és 24-25-én Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér M között közlekedik a 61-es villamos. Az 59B villamos nem jár, a Széll Kálmán tér M és a Mindszenty József bíboros tér között pótlóbusz viszi az utasokat 59-es jelzéssel. Az idei év egyik legnagyobb, nyár eleje óta zajló fővárosi közösségi közlekedési beruházásának eredményeként október közepére összesen 55 villamosmegálló lesz akadálymentes a dél-budai vonalakon.

Közlekedés Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér M között

2016. szeptember 10-11-én, 17-18-án és 24-25-én (mindhárom szombat-vasárnap) az 59B villamos nem közlekedik, helyette Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér M között – eltérően a jelenleg érvényben lévő ideiglenes forgalmi rendtől – a 61-es villamossal utazhatnak. Az 56A villamos változatlanul közlekedik a menetrend szerinti útvonalán Hűvösvölgy és Móricz Zsigmond körtér között.

 

Közlekedés a hegyvidéki villamosvonal-szakaszon

A Déli pályaudvar M villamosmegálló átépítésének ideje alatt a Széll Kálmán tér M és a Márton Áron tér között szünetel a villamosforgalom. Az 59B villamos helyett ezen a vonalszakaszon pótlóbusz közlekedik 59-es jelzéssel a Mindszenty József bíboros tér és a Széll Kálmán tér M között.

A Széll Kálmán tér M felől a Mindszenty József bíboros tér felé közlekedő 59-es pótlóbusz a Széll Kálmán tér–Margit körút–Krisztina körút–Magyar jakobinusok tere–Alkotás utca–Nagyenyed utca–Böszörményi út–Apor Vilmos tér–Stromfeld Aurél út–Szendi utca–Németvölgyi út–Érdi út–Márton Áron tér–Rácz Aladár út–Hóvirág út–Mindszenty József bíboros tér útvonalon halad, az alábbi megállók érintésével:
·         Széll Kálmán tér M: a Széll Kálmán téren a Dékán utcai gyalogos-átkelőhely előtt (a tér felőli oldalon),
·         Széll Kálmán tér M (Csaba utca): az 5-ös autóbusz megállóhelye,
·         Déli pályaudvar M: a 21-es, a 21A, a 39-es, a 102-es, a 139-es, a 140-es, a 140A és a 142-es autóbusz megállóhelye a Ráth György utca torkolata előtt,
·         Kék Golyó utca: az 59-es villamos megállóhelye,
·         Királyhágó tér: az 59-es villamos megállóhelye,
·         Kiss János altábornagy utca: az 59-es villamos megállóhelye,
·         Apor Vilmos tér: a 102-es, a 110-es és a 112-es autóbusz megállóhelye,
·         Vas Gereben utca: a Németvölgyi út 79. előtt,
·         Liptó utca: a Németvölgyi út 112-vel szemben,
·         Farkasréti temető: a Németvölgyi úton a Hegyalja út kereszteződése előtt,
·         Süveg utca: a 8E autóbusz megállóhelye,
·         Márton Áron tér: a 8E autóbusz megállóhelye,
·         Orvosi rendelő: az 53-as autóbusz megállóhelye,
·         Hajnalka utca: az 53-as autóbusz megállóhelye,
·         Hó utca: az 53-as autóbusz megállóhelye,
·         Mindszenty József bíboros tér: a Hóvirág úton a Mindszenty József bíboros tér előtti szakaszon.

A Mindszenty József bíboros tér felől a Széll Kálmán tér M felé közlekedő 59-es pótlóbusz a Hóvirág út–Rácz Aladár út–Márton Áron tér–Érdi út–Németvölgyi út–Szendi árok–Apor Vilmos tér–Böszörményi út–Nagyenyed utca–Alkotás utca–Magyar jakobinusok tere–Krisztina körút–Széll Kálmán tér útvonalon halad, az alábbi megállók érintésével:
·         Mindszenty József bíboros: a Hóvirág úton a Mindszenty József bíboros tér előtti szakaszon,
·         Hó utca: az 53-as autóbusz megállóhelye,
·         Hajnalka utca: az 53-as autóbusz megállóhelye,
·         Orvosi rendelő: az 53-as autóbusz megállóhelye,
·         Márton Áron tér: a 8E autóbusz megállóhelye,
·         Süveg utca: a 8E autóbusz megállóhelye,
·         Farkasréti temető: az 59-es villamos Márton Áron tér irányú peronja mellett,
·         Liptó utca: a Németvölgyi úton a Liptó utca kereszteződése után,
·         Vas Gereben utca: a Németvölgyi út 85-tel szemben,
·         Szendi árok: a 102-es és a 110-es autóbusz megállóhelye,
·         Apor Vilmos tér: a 102-es, a 110-es és a 112-es autóbusz megállóhelye,
·         Kiss János altábornagy utca: az 59-es villamos, a 102-es és a 212-es autóbusz megállóhelye,
·         Királyhágó tér: az 59-es villamos, a 102-es és a 212-es autóbusz megállóhelye,
·         Kék Golyó utca: az 59-es villamos és a 102-es autóbusz megállóhelye,
·         Déli pályaudvar M: a 21-es, a 21A, a 39-es, a 102-es, a 139-es, a 140-es, a 140A és a 142-es autóbusz megállóhelye,
·         Széll Kálmán tér M (Csaba utca): az 5-ös autóbusz megállóhelye,
·         Széll Kálmán tér M: a Széll Kálmán téren a Dékán utcai gyalogos-átkelőhely előtt.

 

A villamos és a pótlóbusz közötti átszálláskor nem szükséges új jegyet lyukasztani

Az 59-es villamos pótlása miatti átszállás nem minősül útmegszakításnak. Ezért az 56A és a 61-es villamos, valamint az 59-es pótlóbusz között történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A már kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ugyanakkor ismét kezelni kell. (A nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből.) A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, hiszen a másik végén található számkockákat korábbi átszálláskor már kezelték, vagy későbbi átszálláskor kezelni fogják.

 

Közlekedési változások mobilalkalmazáson és a webes utazástervezőn

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül.

A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk.


Budapesti Közlekedési Központ