BKV.hu

Változik egyes Széll Kálmán teret érintő villamosok közlekedése a május 7-8-ai hétvégén

2016-05-06 14:44:02

A Széll Kálmán tér felújításának egyik utolsó munkafolyamataként befejezik a tér vízelvezető-rendszerének kiépítését. Ezért a május 7-én (szombaton) egész nap és 8-án (vasárnap) egészen este 19 óráig az 56A villamos rövidített útvonalon a Széll Kálmán tér M és a Móricz Zsigmond körtér M között közlekedik. Hűvösvölgy felé az ezen a szakaszon sűrűbben közlekedő 61-es villamossal lehet továbbutazni. Aki a 61-es villamossal a Széll Kálmán tér érintésével utazik, annak a téren rövid gyaloglással egy másik 61-es villamosra kell átszállnia. Az 59-es és az 59A villamos szombaton és vasárnap egész nap nem közlekedik; a Mindszenty József bíboros tér és a Széll Kálmán tér M között pótlóbusz viszi az utasokat 59-es jelzéssel.

Közlekedés a 61-es villamos vonalán

Május 7-én (szombaton) egész nap, valamint 8-án (vasárnap) egészen este 19 óráig a 61-es villamos teljes útvonalán, Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér M között közlekedik, azonban aki ezzel a járattal a Széll Kálmán téren átutazik, annak a téren rövid gyaloglással egy másik 61-es szerelvényre kell átszállnia, mert a villamosjárat két szakaszra osztva közlekedik, mind Hűvösvölgy, mind a Móricz Zsigmond körtér M felől is csak a Széll Kálmán térig jár.
·         A Móricz Zsigmond körtér M felől érkező 61-es villamos a Széll Kálmán téren a Vérmező úttal párhuzamos oldalon lévő villamosperonnál (a 17-es villamos megállójában) áll meg.
·         A Hűvösvölgy felől érkező 61-es villamos a Széll Kálmán téren a Várfok utcával párhuzamos oldalon lévő (menetrend szerinti) villamosperonnál áll meg.
Aki a 61-es villamossal átutazna a Széll Kálmán téren, annak a Széll Kálmán téren a két ideiglenes végállomás közötti rövid távot gyalogosan kell megtennie.

Május 8-án 19 órától üzemzárásig a 61-es villamos vonalán már nem lesz szükség a kényszerű átszállásra.

 

Közlekedés az 56A villamos vonalán

Május 7-én (szombaton) egész nap, valamint 8-án (vasárnap) egészen este 19 óráig az 56A villamos rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér M és a Móricz Zsigmond körtér M között közlekedik. Az 56A villamos a Széll Kálmán térről a Vérmező úttal párhuzamos villamosperontól (a 17-es villamos megállójából) indul.

Aki Hűvösvölgy felé tart, az a Széll Kálmán téren a 61-es villamosra átszállva utazhat tovább, amely ebben az időszakban ezen a szakaszon az 56A villamost is pótolja, ezért sűrűbben indul, az 56A és a a 61-es villamos indulási időpontjaiban.

Május 8-án 19 órától az 56A villamos újra a teljes vonalon, Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér M között közlekedik.

 

Közlekedés az 59-es és az 59A villamos vonalán

Május 7-én (szombaton) és 8-án (vasárnap) egész nap az 59-es és az 59A villamos nem jár. A Széll Kálmán tér M és a Mindszenty József bíboros tér között pótlóbusz közlekedik 59-es jelzéssel.

A Széll Kálmán tér M felől a Mindszenty József bíboros tér felé tartó 59-es pótlóbusz a Széll Kálmán tér–Margit körút–Széll Kálmán tér–Krisztina körút–Magyar jakobinusok tere–Alkotás utca–Nagyenyed utca–Böszörményi út–Apor Vilmos tér–Stromfeld Aurél út–Szendi utca–Németvölgyi út–Érdi út–Márton Áron tér–Rácz Aladár út–Hóvirág út útvonalon halad, az alábbi megállóhelyek érintésével:
·         Széll Kálmán tér M: a Dékán utcai gyalogos-átkelőhely előtt,
·         Széll Kálmán tér M (Csaba utca): az 5-ös autóbusz megállóhelye,
·         Déli pályaudvar M: a 17-es, az 59-es, az 59A, az 59B és a 61-es villamos megállóhelye,
·         Kék Golyó utca: az 59-es villamos megállóhelye,
·         Királyhágó tér: az 59-es villamos megállóhelye,
·         Kiss János altábornagy utca: az 59-es villamos megállóhelye,
·         Apor Vilmos tér: a 102-es, a 110-es és a 112-es autóbusz megállóhelye,
·         Vas Gereben utca: pótlóbusz-megállóhely a Németvölgyi út 79. előtt,
·         Liptó utca: pótlóbusz-megállóhely a Németvölgyi út 112-vel szemben,
·         Farkasréti temető: pótlóbusz-megállóhely a temető főbejáratánál, a Hegyalja út kereszteződése előtt,
·         Süveg utca: a 8-as autóbusz megállóhelye,
·         Márton Áron tér: a 8-as autóbusz megállóhelye,
·         Orvosi rendelő: az 53-as autóbusz megállóhelye,
·         Hajnalka utca: az 53-as autóbusz megállóhelye,
·         Hó utca: az 53-as autóbusz megállóhelye,
·         Mindszenty József bíboros tér: a Hóvirág úton, a Mindszenty József bíboros térnél.

A Mindszenty József bíboros tér felől a Széll Kálmán tér M felé tartó 59-es pótlóbusz a Hóvirág út–Rácz Aladár út–Márton Áron tér–Érdi út–Németvölgyi út–Szendi árok–Apor Vilmos tér–Böszörményi út–Nagyenyed utca–Alkotás utca–Krisztina körút–Széll Kálmán tér útvonalon halad, az alábbi megállóhelyek érintésével:
·         Mindszenty József bíboros tér: a Hóvirág úton, a Mindszenty József bíboros térnél,
·         Hó utca: az 53-as autóbusz megállóhelye,
·         Hajnalka utca: az 53-as autóbusz megállóhelye,
·         Orvosi rendelő: az 53-as autóbusz megállóhelye,
·         Márton Áron tér: a 8-as autóbusz megállóhelye,
·         Süveg utca: a 8-as autóbusz megállóhelye,
·         Farkasréti temető: pótlóbusz-megállóhely az 59-es, az 59A és az 59B villamosmegálló mellett,
·         Liptó utca: pótlóbusz-megállóhely a Németvölgyi úton a Liptó utca kereszteződését követően,
·         Vas Gereben utca: pótlóbusz-megállóhely a Németvölgyi út 85-tel szemben,
·         Szendi árok: a 102-es és a 110-es autóbusz megállóhelye,
·         Apor Vilmos tér: a 102-es, a 110-es és a 112-es autóbusz megállóhelye,
·         Kiss János altábornagy utca: az 59-es villamos, a 102-es és a 212-es autóbusz megállóhelye,
·         Királyhágó tér: az 59-es villamos, a 102-es és a 212-es autóbusz megállóhelye,
·         Kék Golyó utca: az 59-es villamos és a 102-es autóbusz megállóhelye,
·         Déli pályaudvar M: a 17-es, az 59-es, az 59A, az 59B és a 61-es villamos megállóhelye,
·         Széll Kálmán tér M (Csaba utca): az 5-ös autóbusz megállóhelye,
·         Széll Kálmán tér M: a Dékán utcai gyalogos-átkelőhely előtt.

Az 59-es villamos Széll Kálmán tér M és Szent János kórház közötti vonalszakaszán május 7-én és 8-án a 61-es villamossal, a 22-es, a 22A és a 222-es, a 91-es és a 155-ös busszal, valamint május 8-án 19 óra után az előzőkön kívül az 56A villamossal is lehet utazni.

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.


Budapesti Közlekedési Központ