BKV.hu

Változik az 51-és és az 52-es villamos közlekedése 2018. március 16. és 21. között

2018-03-14 16:55:02

Az 51-es és az 52-es villamos helyett, a XX. kerületi Jókai Mór utcai csatornarekonstrukció miatt, 2018. március 16-án (pénteken) az első járatindulástól a helyreállítás befejezéséig, várhatóan 2018. március 21-ig 51-52-es jelzéssel közlekedik villamos a Mester utca/Ferenc körút és a Határ út M között. A kimaradt pesterzsébeti szakaszon 52-es jelzéssel pótlóbusz közlekedik a Gubacsi út/Határ út és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között. A BKK Pesterzsébet és a Határ út M útirányon közlekedő utasoknak alternatív eljutási lehetőségként a 66-os, 66B és a 123-as autóbusz; Pesterzsébet és a Nagykörút útirányon közlekedő utasoknak pedig a 23-as autóbuszcsalád használatát javasolja.

 

Az 51-es és az 52-es villamos helyett összevont útvonalon 51-52-es villamos közlekedik a Mester utca/Ferenc körút és a Határ út M között a Mester utca/Ferenc körút–Gubacsi út/Határ út között 51-es villamos vonalán; a Gubacsi út/Határ út és a Határ út M között pedig a 3-as, illetve az 52-es villamos vonalán végig a Határ úton halad, és minden érintett megállóhelyen megáll. Az 51-52-es villamosról a pótlóbuszra a Gubacsi út/Határ út megállóban lehet átszállni, a 119-es autóbusz végállomása mellett.

 

A Gubacsi út/Határ út és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között 52-es jelzéssel pótlóbusz közlekedik az alábbiak szerint:

 

Az 52-es pótlóbusz Pesterzsébet, Pacsirtaielep felé a Gubacsi út/Határ út–Gubacsi út–Török Flóris utca–Nagysándor József utca–Vörösmarty utca–Előd utca–Pesterzsébet, Pacsirtatelep útvonalon halad, és villamos megállóhelyein áll meg, kivéve a Török Flóris utca és a János tér megállót, ahol a párhuzamos 119-es és a 166-os autóbusz megállóját használja.

 

 

Az 52-es pótlóbusz a Gubacsi út/Határ út felé a Pesterzsébet, Pacsirtatelep–Előd utca–Török Flóris utca–Székelyhíd utca–Ady Endre utca–Nagysándor József utca–Jókai Mór utca–Határ út–Szabadkai út–Gubacsi út–Gubacsi út/Határ út útvonalon halad, és villamos megállóhelyein áll meg; kivéve: a Pacsirtatelep megálló helyett a villamos-végállomás mellett, a 151-es autóbusz Török Flóris utca megállóhelyén és az Ősz utca megálló helyett pedig a Határ úton.

 

 

 

Díjszabási tudnivalók

 

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra vagy a villamosról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

 

Budapesti Közlekedési Központ