BKV.hu

Változások a H8-as HÉV közlekedésében július 8-tól 27-ig felújítási munkák miatt

2017-07-05 12:20:43

2017. július 8-tól 27-ig két ütemben változik a H8-as HÉV közlekedése pályafelújítási munkák, valamint a Szentjakab és Gödöllő, Erzsébet park állomások közötti Ganz-híd bontása miatt. Július 8-tól 16-ig, valamint 22-én és 23-án a HÉV-szerelvények rövidített útvonalon, az Örs vezér tere és Mogyoród között járnak, a kimaradó szakaszon pótlóbusz viszi az utasokat. Július 17-től 21-ig, valamint 24-től 27-ig a HÉV a teljes vonalon jár, azonban Mogyoród állomáson mindkét irányból érkezőknek egy másik, továbbközlekedő szerelvényre kell átszállnia.

Közlekedési rend július 8-16., valamint 22-23. között

Július 8-tól (szombattól) 16-ig (vasárnapig), valamint 22-én (szombaton) és 23-án (vasárnap) a H8-as HÉV rövidített útvonalon, az Örs vezér tere és Mogyoród között viszi az utasokat.
·         Mogyoród és Gödöllő között H8-as jelzéssel közlekedik HÉV-pótló autóbusz. A pótlóbusz Szentjakabra nem tér be.
·         Szentjakab a Mogyoródról induló H8SZ jelzésű úgynevezett Telebusszal közelíthető meg, amely csak akkor indul, ha erre az utasok részéről igény jelentkezik.

 

 

A H8-as pótlóbusz közlekedése

A Mogyoród H felől Gödöllő H felé közlekedő busz a Vasút utca–Gödöllői út–3-as főút–Szabadság út–Táncsics Mihály utca–Kossuth Lajos utca–Dózsa György út–Szabadság tér–Szabadság út–Állomás út–Állomás tér útvonalon halad, az alábbi megállók érintésével:
·         Mogyoród H: a 992-es autóbusz megállóhelye,
·         EGIS-telep (Szentjakab H): a 992-es autóbusz megállóhelye,
·         Gödöllő, Erzsébet park H: a Táncsics Mihály utcában a Kossuth Lajos utca kereszteződése előtt,
·         Gödöllő, Szökőkút: a 992-es autóbusz megállóhelye,
·         Gödöllő, Szabadság tér H: a 992-es autóbusz megállóhelye,
·         Gödöllő, Palotakert H: a 992-es autóbusz megállóhelye,
·         Gödöllő H: VOLÁNBUSZ-megálló az Állomás úton az Ady Endre sétány kereszteződése után.

A Gödöllő H felől Mogyoród H felé közlekedő busz az Állomás tér–Állomás út–Szabadság út–Szabadság tér–Dózsa György út–Kossuth Lajos utca–Táncsics Mihály utca–Szabadság út – 3-as főút– Mogyoród, Gödöllői út–Vasút utca útvonalon halad, az alábbi megállók érintésével:
·         Gödöllő H: a 992-es autóbusz megállóhelye,
·         Gödöllő, Palotakert H: a 992-es autóbusz megállóhelye,
·         Gödöllő, Szabadság tér H: a 992-es autóbusz megállóhelye,
·         Gödöllő, Erzsébet park H: a Táncsics Mihály úton az Erzsébet királyné körút torkolata előtt,
·         EGIS-telep (Szentjakab H): a 992-es autóbusz megállóhelye,
·         Mogyoród H: a 992-es autóbusz megállóhelye.

A H8-as jelzésű pótlóbuszokon a kerékpárszállítás megengedett.

A H8SZ Telebusz közlekedése

Mogyoród H és Szentjakab H között H8SZ jelzéssel HÉV-pótló igényvezérelt pótlóbusz, úgynevezett Telebusz is közlekedik. A Telebusz csatlakozást biztosít a Mogyoródra közlekedő H8-as pótlóbuszhoz és a H8-as HÉV-hez is. A H8SZ buszra
·         Mogyoródon a 992-es busz megállóhelyén,
·         Szentjakabon a parkfalu északi bejáratán belül lehet felszállni.

A H8SZ pótlóbusz igényvezért, Telebusz-rendszerben közlekedik, azaz csak akkor indul el, ha erre az utasok részéről igény jelentkezik. Az utazási szándékot a 06-1-3255-255-ös telefonszámon lehet jelezni, legkésőbb az indulási időpont előtt 30 perccel. Amennyiben regisztrált utasokkal még nem telt meg az autóbusz, a járművezetőnél jelentkezve előzetes bejelentés nélkül is lehet utazni a buszon.

A Telebusz-rendszer előnye, hogy a jármű kizárólag az utasok által ténylegesen igénybe vett útszakaszt járja csak be, nem kell üresen közlekednie, ezáltal sem zaj-, sem környezetszennyezéssel nem terheli a zöld-, lakóterületeket. A járatot a BKK normál díjszabásával lehet igénybe venni, azaz a HÉV-jegyek és bérletek használhatóak, az arra jogosultak részére pedig ingyenes az utazási lehetőség. A HÉV-menetjegy a buszvezetőnél is megvásárolható.

 

Közlekedési rend július 17-21., valamint 24-27. között

Július 17-től (hétfőtől) 21-ig (péntekig), valamint 24-től (hétfőtől) 27-ig (csütörtökig) a H8-as HÉV a teljes vonalon közlekedik, azonban – az első néhány kora hajnali és az utolsó pár késő esti induláson kívül – az utasoknak Mogyoród állomáson mindkét irányból érkezve egy másik, továbbközlekedő HÉV-szerelvényre kell átszállnia.

 

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül.

A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk.


Budapesti Közlekedési Központ