BKV.hu

VÁLTOZÁS! Változik több busz és villamos közlekedése a V4 Farsang ideje alatt

2018-02-09 15:01:49

Változik a 15-ös, a 16-os, a 16A, a 105-ös, a 115-ös autóbusz, valamint a 2-es, a 19-es és a 41-es villamos közlekedése 2018. február 10-én és 11-én (szombaton és vasárnap), mert 2018. február 11-én (vasárnap) 10:00 és 19:00 között rendezik a Várkert Bazárnál a „V4 Farsang” elnevezésű ingyenes rendezvényt. A résztvevők számától függően az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 110-es, a 112-es, a 133E és a 178-as autóbusz közlekedésében is lehet változás.

VÁLTOZÁS!

Az eredeti tervekkel ellentétben a Lánchíd szombaton nem lesz lezárva, csak 2018. február 11-én (vasárnap) az első járat indulásától várhatóan éjfélig. Ezért a 16-os és a 105-ös autóbusz útvonala csak február 11-én (vasárnap) az első járatindulástól módosul. Aznap 17:00-től a Clark Ádám tér lezárása miatt a 16-os autóbusz nem jár; a pesti alsó rakpart lezárása miatt pedig a 105-ös autóbusz Uránia megállóhely felé közlekedik. A 916-os és a 990-es autóbusz szombat éjszaka a menetrend szerinti útvonalon jár.

16-os autóbusz

A 16-os autóbusz 2018. február 11-én (vasárnap) az első járatindulástól 17:00-ig rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér M és a Clark Ádám tér között közlekedik a Széll Kálmán tér M végállomástól a Clark Ádám térig a menetrend szerinti útvonalon, majd a körforgalmat követően a Hunyadi János úton a Széll Kálmán tér M-ig. Az autóbuszok nem érintik a Széchenyi István tér, József nádor tér, Deák Ferenc tér M, a Hild tér és a Széchenyi István tér megállót.

105-ös autóbusz

A 105-ös autóbusz az Apor Vilmos tér felé 2018. február 11-én (vasárnap) egész nap a Gyöngyösi utca M végállomástól a Deák Ferenc térig a menetrend szerinti, majd a Károly körút–Kossuth Lajos utca–Ferenciek tere–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Döbrentei tér–Attila út–Alagút utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Deák Ferenc tér M, a Hild tér, a Széchenyi István tér és Clark Ádám tér megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 9-es autóbusz Astoria irányú a Deák Ferenc tér M megállóhelyén; az 5-ös és a 178-as autóbusz Ferenciek tere M, Szarvas tér és Dózsa György tér megállóhelyén, a Március 15. téren pedig a 8E, a 108E, a 110-es, a 112-es és a 133E autóbusz megállóhelyén állnak meg.

A 105-ös autóbusz a Gyöngyösi utca M felé 2018. február 11-én (vasárnap) az első járatindulástól 17:00-ig az Apor Vilmos tér végállomástól az Alagút utca és az Attila út kereszteződéséig a menetrendszerinti, majd az Attila út–Dózsa György tér–Krisztina körút–Döbrentei tér–Erzsébet híd–Szabad sajtó út–Március 15. tér–Jane Haining rakpart–Eötvös tér–József Attila utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér megállóhelyet. Az autóbuszok ideiglenesen az 5-ös és a 178-as autóbusz Dózsa György tér, Döbrentei tér, Március 15. tér, valamint a villamospótló Eötvös tér megállóhelyén állnak meg.

A 105-ös autóbusz a Gyöngyösi utca M felé 2018. február 11-én 17:00-tól az utolsó járatindulásig a Lánchíd utca és a Széchenyi lánchíd, valamint az alsórakpartok lezárása miatt módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át közlekedik az Apor Vilmos tér végállomástól az Alagút utca és az Attila út kereszteződéséig a menetrend szerinti, majd az Attila út–Dózsa György tér–Krisztina körút–Döbrentei tér–Erzsébet híd–Szabad sajtó út–Ferenciek tere–Kossuth Lajos utca–Astoria–Uránia–Rákóczi út–Károly körút–Deák Ferenc tér–Bajcsy-Zsilinszky út–Andrássy út módosított útvonalon halad. Az autóbuszok nem érintik a Clark Ádám tér, a Széchenyi István tér, a József nádor tér és a Deák Ferenc tér M megállóhelyet. Ideiglenesen az 5-ös és a 178-as autóbusz Dózsa György tér és Döbrentei tér, Március 15. tér, Ferenciek tere M, Astoria M és Uránia; valamint a 9-es autóbusz Deák Ferenc tér M megállóhelyén állnak meg.

Közlekedési rend a Várkert rakpart lezárása idején

 

2018. február 10-én (szombaton) az első járatindulástól február 11-én (vasárnap) az utolsó járatindulásig az előkészület, próba, rendezvény és a bontási munkálatok miatt a 19-es és a 41-es villamos közlekedése az alábbiak szerint változik:

 

·         A 19-es villamos a Bécsi út/Vörösvári út és a Batthyány tér M+H, valamint a Kelenföld vasútállomás M és a Rudas Gyógyfürdő között megosztva közlekedik. A Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megálló mindkét irányban kimarad.

 

·         A 41-es villamos a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő megállóhelyek között módosított útvonalon, mind a két irányban a Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit körút útvonalon közlekedik. A Margit híd, budai hídfő H, a Bem József tér, a Batthyány tér M+H, a Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megálló mindkét irányban kimarad. A szerelvénynek ideiglenesen a Döbrentei tér és a Déli pályaudvar között az 56A; a Széll Kálmán tér és a Margit híd, budai hídfő között a 17-es villamos érintett megállóhelyein állnak meg.

Közlekedési rend a tűzijáték ideje alatt

2018. február 11-én (vasárnap) 17:00-től az addigiakon kívül az Alagutat, a Clark Ádám teret, a Széchenyi István teret, valamint az érintett pesti és budai rakpartot is lezárják.

2-es villamos

 

A 2-es villamos a tűzijáték előtt és alatt, a várható gyalogosforgalom miatt  várhatóan 17:45 és 18:30 között megosztva a Közvágóhíd H és a Boráros tér H, valamint a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér M között közlekedik.

16-os autóbusz

 

A 16-os autóbusz 17:00-től az utolsó járatindulásig a lezárások miatt nem közlekedik. A budai Várat ebben az időszakban közösségi közlekedéssel csak a Széll Kálmán térről, a megszokottnál sűrűbben induló 16A busszal lehet megközelíteni.

15-ös és 115-ös autóbusz

 

A 15-ös és a 115-ös autóbusz 17:00-től az utolsó járatindulásig a lezárások miatt a Boráros tér H felé a József Attila utcáig menetrend szerinti, majd a József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér–Károly körút–Múzeum körút–Üllői út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Széchenyi István tér, a Vigadó tér, a Petőfi tér, a Március 15. tér és a Fővám tér M megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 105-ös autóbusz József nádor tér és Deák Ferenc tér M; valamint a 9-es autóbusz Deák Ferenc tér M és Astoria M megállóhelyén állnak meg.

 

Forgalmi rend az Erzsébet híd esetleges lezárása idején

A nézőszámtól függően az Erzsébet hídon a tűzijáték idejére a forgalmat korlátozhatják. Ekkor csak a BKK járművei haladhatnak át a hídon, amit nagyon nagy létszám esetén teljesen lezárhatnak. A híd teljes lezárása esetén, az Erzsébet hídon közlekedő autóbuszok a Szabadság híd érintésével közlekednek.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Budapest, 2018. február 9.
Budapesti Közlekedési Központ