BKV.hu

Utolsó állomás: első ajtós felszállás a 119-es, 166-os, 166A és 266-os járatokon

2012-01-26 15:03:20

 

Utolsó állomásához érkezett a 30 járatra tervezett első ajtós felszállási rend kiterjesztése. Ennek során a rendszert január 30-ától újabb vonalakra terjesztjük ki, így hétfőtől utasaink a 119-es, a 166-os, 166A és 266-os járatokon is találkozhatnak vele. Az elkövetkező időszakban értékeljük a kapott adatokat, majd amennyiben szükséges, megtesszük a szükséges intézkedéseket.

Az első ajtós felszállás rendszerének lényege, hogy a járműre felszállni csak az első ajtónál lehet, leszállás céljára a hátsó ajtókat veheti igénybe az utazóközönség. Ennek során hétfőtől a 119-es, a 166-os, 166A és 266-os járatokon is találkozhatnak utasaink az új felszállási renddel.

Az autóbuszokra csak érvényes jegy vagy bérlet felmutatásával lehet felszállni. A járművezetőnél 400 forintért vonaljegy kapható. Kérjük utasainkat, támogassák a járművezető munkáját azzal, hogy a jegyüket vagy bérletüket, vagy a jegy vásárlásához szükséges összeget előkészítik, ezáltal segítve az autóbuszok menetrend szerinti közlekedését.

Az új, de talán most már ismerős felszállási rend kiterjesztését 2011. decemberében kezdte meg a BKV Zrt. Ennek során - az utolsó 4 járattal együtt - összesen 30 járaton vezettünk be első ajtós felszállást. A rendszer megteremti a lehetőséget arra, hogy még felszállás előtt kiszűrjük a bliccelő utasokat, ami a fizető utasok és a BKV számára is kedvezőbb, hiszen az ellenőrzési rendszer célja továbbra sem a pótdíjazás, hanem a jegy vagy bérlet nélkül utazók számának csökkentése, kiszűrése. Az elkövetkező időszakban értékeljük a kapott adatokat, majd amennyiben szükséges, megtesszük a szükséges intézkedéseket.