BKV.hu

Újra teljes vonalon jár a H5-ös HÉV, ideiglenes szigetelés véd a további beázástól

2015-05-22 13:42:06

Ma délután 13:20-tól újra a teljes vonalon közlekedik a H5-ös HÉV, mert a Budapesti Közlekedési Központ megbízásából a budai fonódó villamoshálózat építésének kivitelezője ideiglenes szigeteléssel fedte le az építési területet, ahol az elmúlt napokban eső szivárgott be a HÉV-alagútba. A Batthyány tér M+H állomáson újra biztonságosan lehet közlekedni. A BKK hangsúlyozza: a beázás semmilyen hatással nem volt az alagút szerkezetére, nem befolyásolta a teherbírását, és az alagútban dolgozókra sem jelentett semmilyen veszélyt. A H5-ös HÉV helyett biztonsági okokból ma kora reggeltől kora délutánig pótlóbusz járt a Margit híd, budai hídfő és a Batthyány tér között.

 

Az elmúlt napokban lehullott csapadék azért szivárgott be a H5-ös HÉV alagútjába a Batthyány tér környékén, mert a budai fonódó villamoshálózat építési munkái miatt nem volt állandó szigetelés az alagúton. A beruházás kivitelezője ezért ma ideiglenes szigetelést helyezett el a munkaterület felett.

 

A szakemberek vizsgálatának eredményei szerint a beázás semmilyen hatással nem volt az alagút szerkezetére, nem befolyásolta annak teherbírását, és az alagútban dolgozókra sem jelentett semmilyen veszélyt. Ahogy azt a BKK korábban jelezte, a HÉV-alagút födémjének további megerősítését a 2015. június-augusztus időszakra tervezett két hónapos HÉV-pótlás ideje alatt végzik el.

 

Budapest, 2015. május 22.

 

Budapesti Közlekedési Központ