BKV.hu

Újra a Margitszigeten át jár a 26-os és 226-os busz június 3-ától

2017-06-01 09:04:31

A margitszigeti gerincúton – a „Margitsziget csatornázása és kapcsolódó munkák” projekt keretében – az útépítés elkészült, ezért 2017. június 3-ától (szombattól) a 26-os és a 226-os autóbusz újra a Margitszigeten át közlekedik. Az Óbudai-szigeten rendezik a Gyerekszigetet 2017. június 3. és 25. között a hétvégi napokon, ezért a 226-os autóbusz az Óbudai-szigeten módosított útvonalon jár.
 
A 26-os és a 226-os autóbusz 2017. június 3-án (szombaton) az első járatindulástól újra az eredeti, menetrend szerinti útvonalon: az Árpád híd M és a Nyugati pályaudvar M, illetve az Óbudai-sziget és a Nyugati pályaudvar M között, a Margitszigeten keresztül közlekedik. A Margitszigeten várhatóan június közepéig még zajlanak az utómunkálatok, melyek miatt az arra utazók türelmét kérjük.
 
A 226-os autóbusz 2017. június 3. és 25. között, a hétvégi napokon a Nyugati pályaudvar M felé a Sporttelep megállóig a menetrend szerinti, majd a „H”-híd–gróf Esterházy János rakpart–Mozaik utca módosított útvonalon halad és nem érinti a Május 9. park megállót, mert az Óbudai-szigeten rendezik a Gyerekszigetet.
 
Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!
 
A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.
 

Budapesti Közlekedési Központ