BKV.hu

Több mint 15 millió forintra nőtt a mai kár - a BKK és a BKV vezérigazgatója negyed-, illetve félmillió forintos nyomravezetői díjat ajánl fel

2012-08-02 17:03:10

Újabb tegnap éjszaka történt kábellopásra derült fény: a 61-es villamos Akadémia megállójánál is a betáplálás rongálására bukkantak a szakemberek. Ezúttal 240 méter betáplálási kábelt loptak el a tolvajok 3 millió forint értékben. Így - csak a mai három esetet együtt számítva - a kár összértéke már meghaladja a 15 millió forintot. A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV vezérigazgatója ezért úgy döntött, hogy nyomravezetői díjat ajánl fel azoknak, akik érdemi információval segítik a tettesek kézre kerítését.
 
Ahogy arról ma reggel már hírt adtunk: az éjszaka folyamán a H8-as HÉV vonalának Mogyoród és Gödöllő közötti szakaszán a tolvajok 630 méter betáplálási kábelt loptak el 6,3 millió forintos kárt okozva, a 61-es villamos vonalán, a Budagyöngyénél pedig 480 métert, a szakemberek által becsült kár itt 6,1 millió forint. Történt azonban egy harmadik eset is, szintén a 61-es vonalon, az Akadémia megálló közelében: itt 240 méter betáplálási kábel tűnt el, a forgalmat ugyan ez sem akadályozza, de az újabb 3 millió forintos kárral csak ma összesen már több mint 15 millió forinttal károsították meg az elkövetők a BKV-t, illetve közvetve a BKK-t és Budapest Főváros Önkormányzatát.
 
Ezért Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója a mai napon úgy döntöttek, hogy a BKV üzembiztonságát és zavartalan működését veszélyeztető kábellopásokból keletkezett bűncselekmény-sorozat visszaszorítása, az elkövetők felderítése és elfogása érdekében nyomravezetői díjat ajánlanak fel: 250 ezer forintot azoknak, akik az elkövetők felderítéséhez értékelhető információkat szolgáltatnak, illetve 500 ezer forintot azoknak, akik olyan - legális vagy illegális - felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárásban felhasználható információkat, ahol annak ellenére felvásárolják a rézvezetékeket, hogy a jogszabályok szerint megbizonyosodnának azok eredetéről.
 
A Budapesti Rendőr-főkapitánysággal szoros együttműködésben minden rendelkezésünkre álló eszközzel fel kívánunk lépni továbbra is a kábellopások visszaszorítása érdekében. Ha a fentiek alapján bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy, ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, kérjük, hogy azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, vagy közvetlenül nálunk is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen.
 
Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.