BKV.hu

Szombaton és vasárnap a H6-os HÉV helyett a Közvágóhíd és Soroksár, Hősök tere között pótlóbusz jár

2016-04-11 09:27:25

2016. április 16-án, szombaton és 17-én, vasárnap a H6-os HÉV helyett pótlóbuszok járnak a Közvágóhíd és Soroksár, Hősök tere között karbantartás miatt. Valamennyi pótlóbuszon szállítható kerékpár. A HÉV szerelvények rövidített útvonalon, Soroksár, Hősök tere és Ráckeve; Soroksár, Hősök tere és Tököl, valamint Soroksár, Hősök tere és Dunaharaszti külső között közlekednek. A HÉV szerelvények és a pótlóbuszok között a csatlakozás menetrendileg biztosított.

 

H6-os pótlóbusz

 

2016. április 16-án, szombaton és 17-én, vasárnap a H6-os pótlóbusz Soroksár, Hősök tere felé a Közvágóhíd H–Kvassay Jenő út–Soroksári út–Helsinki út–Grassalkovich út–Rézöntő utca–Templom utca–Hősök tere–Soroksár, Hősök tere H útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

 • Közvágóhíd H: a Budapest Park mellett, a Kvassay Jenő úton;
 • Beöthy utca H: a 23-as, az 54-es és az 55-ös autóbusz megállóhelyén;
 • Kén utca H: a 23-as autóbusz megállóhelyén;
 • Timót utca H: a 23-as autóbusz megállóhelyén;
 • Pesterzsébet felső H: a 23-as és a 66-os autóbuszok megállóhelyén;
 • Torontál utca H: a 66-os, a 66E és a 166-os autóbusz megállóhelyén;
 • Soroksár felső H: a 166-os autóbusz megállóhelye előtt 5 méterre található kandelábernél;
 • Soroksár, Hősök tere H: ideigleneses megállóhelyen a Hősök tere 11. előtt, a HÉV megállóhelye mellett.

2016. április 16-án, szombaton és 17-én, vasárnap a H6-os pótlóbusz a Közvágóhíd felé a Soroksár, Hősök tere H–Grassalkovich út–Helsinki út–Soroksári út–Közvágóhíd útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

 • Soroksár, Hősök tere H: a 66-os és a 66E autóbusz megállóhelyén;
 • Soroksár felső H: a 66-os, a 66E és a 166-os autóbusz megállóhelyén;
 • Torontál utca H: a 66-os, a 66E és a 166-os autóbusz megállóhelyén;
 • Pesterzsébet felső H: a 23-as és a 66-os autóbusz megállóhelyén;
 • Timót utca H: a 23-as autóbusz megállóhelyén;
 • Kén utca H: a 23-as autóbusz megállóhelyén;
 • Beöthy utca H: a 23-as, az 54-es és az 55-ös autóbusz megállóhelyén;
 • Közvágóhíd H: a 23-as, a 23E, az 54-es, az 55-ös és a 179-es autóbusz megállóhelyén.

 

Díjszabási tudnivalók

 

A  HÉV-ről  a pótló autóbuszokra vagy viszont történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

 

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

 

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

 

Budapest, 2016. április 11.

Budapesti Közlekedési Központ