BKV.hu

Szeptember 12-én és 13-án a H9-es HÉV helyett pótlóbuszok járnak Cinkota és Csömör között

2015-09-07 09:12:18

2015. szeptember 12-én és 13-án, szombaton és vasárnap egész nap a H9-es HÉV rövidített útvonalon, az Örs vezér tere és Cinkota között jár pályafelújítás miatt. Cinkota H és Csömör H között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A pótlóbuszokon kerékpárok szállítása megengedett.

H9-es pótlóbusz

A munkák ideje alatt a H9-es HÉV-pótló busz Csömör H felé a Cinkota H–Ostoros út–Szlovák út–Állás utca–Menyhért utca–Monoki utca–Bekecs utca–Timur utca–Csöbör utca–Major utca–Csömör, Hunyadi János utca–Béke tér–Szabadság út–Csömör H útvonalon halad.

A pótlóbuszok az alábbi megállókban állnak meg:

 • Cinkota H: a 908-as és a 992-es autóbusz korábbi megállóhelyén;
 • Árpádföld, Bekecs utca: a 31-es autóbusz megállóhelyén;
 • Szabadságtelep H: a 31-es autóbusz megállóhelyén;
 • Csömör, Hunyadi János utca: a Csömör-busz megállóhelyén;
 • Csömör, Béke tér: a Csömör-busz megállóhelyén;
 • Csömör H: a Csömör-busz megállóhelyén;

 

A munkák ideje alatt a H9-es HÉV-pótló busz Cinkota H felé a Csömör H–Szabadság út–Béke tér–Hunyadi János utca–Major utca–Csöbör utca–Timur utca–Bekecs utca–Monoki utca–Menyhért utca–Állás utca–Szlovák út–Ostoros út–Cinkota H útvonalon.

A pótlóbuszok az alábbi megállókban állnak meg:

 • Csömör H: a HÉV-állomás épülete előtt;
 • Csömör, Béke tér: a Csömör-busz megállóhelyén;
 • Csömör, Hunyadi János utca: a Csömör-busz megállóhelyén;
 • Szabadságtelep H: a Bekecs utcában az Ábra utca kereszteződése előtt;
 • Árpádföld: a Bekecs utcában a Monoki utca kereszteződése előtt;
 • Cinkota H: a 908-as és a 992-es autóbusz korábbi megállóhelyén.

 

Díjszabási tudnivalók

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a HÉV-re vagy a HÉV-ről a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbben forgalmazott gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak. Szabadságtelep megálló és Csömör HÉV-végállomás között a HÉV-re érvényes díjszabás szerinti jegyek és bérletek használhatók. A kizárólag a csömöri megállóhelyek közötti utazások esetében 10 km-es HÉV-jegyek használhatók, míg az olyan utazások esetében, amelyeknek kiindulási vagy végállomása Csömör, Hunyadi János utca vagy Csömör, Béke tér, azok esetében ezen megállókat díjszabási szempontból Csömör HÉV-végállomásnak kell tekinteni. Mindazon HÉV-bérletek, amelyek Szabadságtelep megálló és Csömör hév végállomás között érvényesek, a pótlóbusz bármely, Szabadságtelep H és Csömör H szakaszon található megállójában jogosítanak fel- és leszállásra.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járataikról folyamatosan frissülő, személyre szabott információk érhetők el mobiltelefonon a BKK Info alkalmazáson keresztül, valamint a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen. Ügyfeleink a járatfigyelő funkcióra feliratkozva az általuk leggyakrabban használt vagy tetszőlegesen kiválasztott járatról/járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy letölthető alkalmazás segítségével, mely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.


Budapesti Közlekedési Központ