BKV.hu

Sávkorlátozás a Dózsa György úton a Kispest-Angyalföld stratégiai távhővezeték építése miatt április 21-től

2018-04-20 16:00:00

2018. április 21-től (szombattól) a Dózsa György út Kerepesi út felé haladó útpályáján a Podmaniczky utca és a Benczúr utca között a közúti forgalom két sávon haladhat, a Hősök terénél pedig egy sávból lehet csak a Kós Károly sétány felé balra kanyarodni. A Dózsa György út Lehel utca irányú útpályája a Benczúr utca és a Podmaniczky utca között szintén két sávra korlátozódik. A forgalomkorlátozás elrendelésére azért van szükség, mert elkezdődnek a Kispest-Angyalföld stratégiai távhő-gerincvezeték első szakaszának építési munkálatai. A forgalomkorlátozások miatt a Dózsa György úton haladó közösségi közlekedési járatok menetideje várhatóan megnövekedik, ezért a BKK kéri, hogy aki teheti, válasszon más útvonalat úti célja eléréséhez. A több hónapon át tartó közműépítés jelentősebb korlátozásokkal is jár majd, amelyeket azonban a kisebb forgalmú, nyári iskolaszüneti időszakra időzítenek.

 

Az április 21-én (szombaton) kezdődő távhőmunkák miatt a Dózsa György út Kerepesi út felé haladó útpályáján ideiglenesen megszűnik a buszsáv a Podmaniczky utca és a Benczúr utca között, azaz a közúti és a közösségi közlekedési forgalom két sávra korlátozódik. További változás, hogy a Hősök terénél a Kós Károly sétány irányába egy sávról lehet majd csak balra kanyarodni. A Dózsa György út Lehel utca felé tartó útpályája a Benczúr utca és a Podmaniczky utca között szintén két szűkített sáv áll majd rendelkezésre, és a Podmaniczky utcánál is csak egy sávon lehet a belváros felé balra kanyarodni. A Városligeti fasor és a Benczúr utca közötti szakaszon pedig a három forgalmi sáv közül az egyik sáv buszsávként funkcionál majd, a közösségi közlekedési járatok gördülékeny forgalma érdekében.

 

A Dózsa György úti forgalomkorlátozások miatt az ott haladó közösségi közlekedési járatok – a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös és a 230-as busz, valamint a 75-ös és a 79-es trolibusz – menetideje várhatóan megnövekedik. Ezért a BKK kéri, hogy aki teheti, válasszon alternatív útvonalat úti célja eléréséhez.

 

A BKK a közúti korlátozásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján a kozut.bkkinfo.hu oldalon, ahol az autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk.

 

Budapest, 2018. április 19.

Budapesti Közlekedési Központ