BKV.hu

Rövidített útvonalon jár a 2-es és a DH jelzésű villamos közműépítés miatt a hétvégén

2016-05-19 10:17:40

2016. május 20-án, pénteken 10:00 órától 22-én, vasárnap az utolsó járat indulásáig a 2-es villamos, valamint 21-én a DH jelzésű nosztalgia villamos csak a Közvágóhíd H és a Kossuth Lajos tér között közlekedik közműépítés miatt.

2016. május 20-án, pénteken a délutáni csúcsidőn kívüli időszakban, szombaton és vasárnap pedig egész nap a 2-es (és szombaton a DH jelzésű nosztalgia) villamos a Kossuth Lajos téri M2-es metró kijárata előtt levő megállóig közlekedik, és a Jászai Mari tér irányú megállóból indul a Közvágóhíd H felé. 2016. május 20-án, pénteken a délutáni csúcsidőben 14:00 és 19:00 között a szerelvények forgalmi okok miatt csak a Széchenyi rakparton, a Garibaldi utcánál levő ideiglenes végállomásig közlekedik. A villamosok által nem érintett szakasz adottságai miatt pótlóbusz nem indul. A Kossuth Lajos tér M és a Szent István körút között a 15-ös és 115-ös autóbusszal lehet utazni.

Díjszabási tudnivalók

A kimaradó szakaszon közlekedő 15-ös és 115-ös autóbusz a fenti időszakokban pótló járatnak minősülnek a Kossuth Lajos tér M és a Szent István körút megállóhelyek közötti szakaszon. A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra, vagy a villamosról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött a gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Budapest, 2016. május 19.
Budapesti Közlekedési Központ