BKV.hu

Pótlóbusz jár a HÉV helyett Mogyoród és Gödöllő között két júliusi hétvégén

2016-06-28 14:14:24

Pótlóbusz jár a H8-as HÉV helyett Mogyoród és Gödöllő között két hétvégén, július 2-3-án, majd 16-17-én, mert karbantartási munkákat végeznek a vonalon. A HÉV mindkét hétvégén rövidített útvonalon, az Örs vezér tere és Mogyoród között közlekedik. Mogyoród és Gödöllő között H8 jelzéssel indul autóbusz, amely azonban Szentjakab parkfaluba nem tér be. Aki a Szentjakab megállóhelyre utazik, annak a H8SZ pótlóbusz igénybevétele javasolt, amely Telebusz-rendszerben közlekedik, azaz csak akkor indul el, ha tényleges utazási igény merül fel.

 

2016. július 2-án (szombaton) és 3-án (vasárnap), majd 16-án (szombaton) és 17-én (vasárnap) a H8-as HÉV rövidített útvonalon, az Örs vezér tere és Mogyoród között közlekedik, mert karbantartási munkákat végeznek a vonal külső szakaszán.

 

Gödöllőre pótlóbusszal

 

Mogyoród H és Gödöllő H között pótlóbusz jár H8-as jelzéssel, Szentjakab megállóhely érintése nélkül. 

 

A Mogyoród H megállóhelytől Gödöllő H felé közlekedő pótlóbusz a Mogyoród, HÉV-állomás–Vasút utca–Gödöllői út–3-as főút–Gödöllő, Szabadság út–Táncsics Mihály utca–Kossuth Lajos utca–Dózsa György út–Szabadság tér–Szabadság út–Állomás út–Állomás tér–Gödöllő, HÉV-állomás útvonalon halad, az alábbi megállóhelyeket érintve:

 • Mogyoród H: a 992-es autóbusz megállóhelye,
 • EGIS-telep (Szentjakab H): a 992-es autóbusz megállóhelye,
 • Gödöllő, Erzsébet park H: a Táncsics Mihály utcában a Kossuth Lajos utca kereszteződése előtt,
 • Gödöllő, Szökőkút: a 992-es autóbusz megállóhelye,
 • Gödöllő, Szabadság tér H: a 992-es autóbusz megállóhelye,
 • Gödöllő, Palotakert H: a 992-es autóbusz megállóhelye,
 • Gödöllő H: a VOLÁN megállójában, az Állomás úton az Ady Endre sétány torkolatát követően.

 

A Gödöllő H végállomástól Mogyoród H felé közlekedő pótlóbusz a Gödöllő, HÉV-állomás–Állomás tér–Állomás út–Szabadság út–Szabadság tér–Dózsa György út–Kossuth Lajos utca–Táncsics Mihály utca–Szabadság út–3-as főút–Mogyoród, Gödöllői út–Vasút utca–Mogyoród, HÉV-állomás útvonalon halad, az alábbi megállóhelyeket érintve:

 • Gödöllő H: a 992-es autóbusz megállóhelye,
 • Gödöllő, Palotakert H: a 992-es autóbusz megállóhelye,
 • Gödöllő, Szabadság tér H: a 992-es autóbusz megállóhelye,
 • Gödöllő, Erzsébet park H: a Táncsics Mihály úton az Erzsébet királyné körút kereszteződése előtt,
 • EGIS-telep (Szentjakab H): a 992-es autóbusz megállóhelye,
 • Mogyoród H: a 992-es autóbusz megállóhelye.

 

 

A Szentjakab megállóhelyre Telebusz-rendszerű pótlóbusszal

 

Aki a Szentjakab H megállóhelyre tart, annak a H8SZ jelzésű, Telebusz-rendszerben működő, csak utazási igény esetén induló pótlójárat használata ajánlott. A busz csak akkor indul el, ha erre az utasok részéről igény jelentkezik. Az utazási szándékot a 06/1 3-255-255-ös telefonszámon lehet jelezni, legkésőbb az indulási időpont előtt 30 perccel. Amennyiben regisztrált utasokkal még nem telt meg az autóbusz, a járművezetőnél jelentkezve előzetes bejelentés nélkül is igénybe vehető a szolgáltatás. 

 

A H8SZ járat Mogyoród H és Szentjakab H között közlekedik a Mogyoród, HÉV-állomás–Vasút utca–Gödöllői út–Szadai út–Jakabpusztai pihenő–Szentjakab, HÉV-állomás–Jakabpusztai pihenő–Szadai út–Gödöllői út–Vasút utca–Mogyoród H útvonalon, az alábbi megállóhelyeket érintve:

 • Mogyoród H: a 922-es autóbusz megállóhelye,
 • Szentjakab H: a Szentjakab parkfalu északi bejáratán belül, a Szadai út felől,
 • Mogyoród H: a 922-es autóbusz megállóhelye.

 

A Telebusz-rendszer előnye, hogy a jármű kizárólag az utasok által ténylegesen igénybe vett útszakaszt járja csak be, nem kell üresen közlekednie, és sem zaj-, sem környezetszennyezéssel nem terheli a zöld- és a lakóterületeket. A járatot a BKK normál díjszabásával lehet igénybe venni, azaz a HÉV-jegyek és bérletek használhatóak, az arra jogosultak részére pedig ingyenes az utazási lehetőség. A HÉV-menetjegy a buszvezetőnél is megvásárolható.

 

 

A pótlóbuszon nem kell új jegyet lyukasztani

 

A pótlóbuszokon a HÉV-re érvényes díjszabás szerinti jegyek és bérletek használhatók. A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak, a HÉV menetjegyek a pótlóbuszról a HÉV-re vagy a HÉV-ről a pótlóbuszra történő átszállásnál az Üzletszabályzat V.1.1. pontjának hév kiegészítő menetjegyre vonatkozó előírásai, illetve a „Jegykezeléssel kapcsolatos kiegészítő szabályok” fejezete szerint használhatók.

 

A HÉV-pótlóbusz Gödöllő, Szökőkút és Gödöllő, Szabadság tér H közötti utazásoknál (ezek azonos HÉV megállóknak minősülnek) menetjeggyel történő utazás esetén a 10 km-es távolságnak megfelelő menetdíjat kell megfizetni.

 

Budapesti Közlekedési Központ