BKV.hu

Pótlóbusz jár a fogaskerekű helyett a Széchenyi-hegy és a Svábhegy között február végétől március közepéig

2017-02-23 15:09:33

2017. február 27-étől (hétfőtől) várhatóan március 19-éig (vasárnapig) a 60-as (fogaskerekű) járat helyett pótlóbusz viszi az utasokat Széchenyi-hegy, Gyermekvasút és Svábhegy között, a fogaskerekű pedig rövidített útvonalon, a Városmajor és Svábhegy között közlekedik, mert a vonalon pályakarbantartást végeznek. A pótlóbuszra a Svábhegynél a 21-es buszcsalád megállójában lehet felszállni.

2017. február 27-én (hétfőn) az első járatindulástól várhatóan március 19-én (vasárnap) az utolsóig a 60-as (fogaskerekű) járat rövidített útvonalon, a Városmajor és Svábhegy között jár. A Széchenyi-hegy, Gyermekvasút és Svábhegy között a 60-as jelzésű pótlóbusz viszi az utasokat.

A Svábhegy felől a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút felé tartó pótlóbusz a Diana utca–Eötvös út–Művész út–Karthauzi utca–Fülemile út–Ordas út–Rege út–Golfpálya út útvonalon halad az alábbi megállók érintésével:
•         Svábhegy: a 21-es, a 21A és a 212-es autóbusz megállóhelye a Diana utcában,
•         Művész út: a Karthauzi utcában a Művész út torkolat után,
•         Széchenyi-hegy, Gyermekvasút: a Golfpálya úton, a fogaskerekű végállomása mögött.

A Széchenyi-hegy, Gyermekvasút felől a Svábhegy felé tartó pótlóbusz a Golfpálya út–Agancs út–Eötvös út–Hollós út–Mátyás király út–Költő utca–Diana utca útvonalon halad, az alábbi megállók érintésével:
•         Széchenyi-hegy, Gyermekvasút: a Golfpálya úton a fogaskerekű végállomása mögött,
•         Svábhegy: a 21-es és a 21A autóbusz megállóhelye a Hollós úton,
•         Svábhegy: a 21-es, a 21A és a 212-es autóbusz megállóhelye a Diana utcában.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül.

A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk.


Budapesti Közlekedési Központ