BKV.hu

Pótlóbusz jár a 3-as villamos helyett az Ecseri út M és a Kőbánya alsó vasútállomás között 2017. október 26-tól november 5-ig

A 3-as villamos megosztva közlekedik 2017. október 26-ától (csütörtöktől) november 5-éig (vasárnapig) a Mexikói út M és Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér), illetve a Gubacsi út/Határ út és az Ecseri út M között, mert a Mázsa tér és az Ecseri út között pályakarbantartást végeznek. Az Ecseri út M és a Kőbánya alsó vasútállomás között 3-as jelzéssel pótlóbusz jár.

 

A 3-as pótlóbusz az Ecseri út M felé a Kőbánya alsó vasútállomás–Liget tér–Kőbányai út–Monori utca–Jegenye utca–Bihari utca–Ceglédi út–Üllői út–Ecseri út M útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:

·         Kőbánya alsó vasútállomás: a végállomás területén;
·         Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér): a 9-es és a 217E autóbusz megállóhelyén;
·         Kocsis Sándor Sportközpont: a Bihari utcában a Szállás utca kereszteződése után;
·         Fertő utca/Bihari utca: a Bihari utcában a Fertő utca kereszteződése után;
·         Balkán utca: a Bihari utcában a Balkán utca kereszteződése után;
·         Ecseri út M: az Üllői út Népliget irányú útpályáján, a Ceglédi út kereszteződése után az OMV benzinkút előtt.

 

A 3-as az Ecseri út M–Üllői út–Balkán köz–Balkán utca–Bihari utca–Mázsa tér–Kőbányai út–Liget tér–Kőrösi Csoma Sándor út–Szent László tér–Állomás utca–Liget tér–Kőbánya alsó vasútállomás útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:

 

·         Ecseri út M: az Üllői út Népliget irányú útpályáján, a Ceglédi út kereszteződése után az OMV benzinkút előtt;
·         Balkán utca: a Bihari utcában a Balkán utca kereszteződése után;
·         Fertő utca/Bihari utca: a Bihari utcában a Fertő utca kereszteződése után;
·         Kocsis Sándor Sportközpont: a Bihari utcában a Szállás utca kereszteződése előtt;
·         Kőbánya alsó vasútállomás: a Vaspálya utca kereszteződése után;
·         Szent László tér: a 9-es, a 185-ös és a 217-es autóbusz megállóhelyén az Állomás utcában;
·         Kőbánya alsó vasútállomás: a végállomás területén.

 

Díjszabási tudnivalók

 

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra, vagy ellenkező irányban történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Az 3-as villamoson a pótolt szakasz két végpontját meghaladó utazásnál kétszeri átszállás, azaz harmadik felszállás is szükséges. (Pl.: Epreserdő utca – Örs vezér tere M+H viszonylatban 3-as villamos – 3-as pótlóbusz – 3-as villamos.)  Ezért a már kétszer kezelt vonal- és gyűjtőjegyek, valamint a külön szelvényen kiadott átszállójegyek újabb kezelésére nincs mód, így további jegykezelés nem szükséges.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.


Budapesti Közlekedési Központ