BKV.hu

Pótlóbusz jár a 3-as villamos helyett a Gubacsi út/Határ út és Kőbánya alsó vasútállomás között a május 7-8-ai hétvégén

2016-05-06 14:49:37

2016. május 7-én (szombaton) és 8-án (vasárnap) a 3-as villamos egész nap rövidített útvonalon, a Mexikói út M és Kőbánya alsó vasútállomás között jár, a Gubacsi út/Határ út és a Szent László tér között pedig pótlóbusz viszi az utasokat, mert villamosvágány-karbantartási munkát végeznek a Bihari úti pályaszakaszon a Fertő utcánál. A Gubacsi út/Határ út felé utazóknak a Szent László tér megállóhelyen, a Mexikói út M felé utazóknak pedig a Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) megállóhelyen érdemes a villamosról a pótlóbuszra, illetve a pótlóbuszról a villamosra átszállni.

A 2016. május 7-8-ai hétvégén a 3-as villamos rövidített útvonalon, a Mexikói út M és Kőbánya alsó vasútállomás között jár. A villamosok által nem érintett szakaszon a Gubacsi út/Határ út és a Szent László tér között közlekedő 3-as pótlóbusz viszi az utasokat.

A Gubacsi út/Határ út felé utazók legkényelmesebben a Szent László tér megállóhelyen – a zebrán átkelve a Kőrösi Csoma Sándor úti buszmegállóban – tudnak átszállni a villamosról a pótlóbuszra. A Gubacsi út/Határ út felé tartó 3-as pótlóbusz a Szent László tértől a Kőrösi Csoma Sándor út–Kőbányai út–Monori utca–Jegenye utca–Bihari utca–Ceglédi út–Ecseri út–Epreserdő utca–Gyáli út–Határ út–Szabadkai út útvonalon halad, az alábbi megállók érintésével:
·         Szent László tér: a Kőrösi Csoma Sándor úton a villamos-megállóhely mellett, a 162-es, a 162A, a 262-es és a 909-es busz megállója,
·         Liget tér: a 9-es, a 162-es, a 162A, a 262-es és a 909-es autóbusz megállóhelye,
·         Szállás utca: a Bihari utcában a Szállás utca kereszteződése után,
·         Fertő utca/Bihari utca: a Bihari utcában a Fertő utca kereszteződése után,
·         Balkán utca: a Bihari utcában a Balkán utca kereszteződése után,
·         Ecseri út M: a 281-es autóbusz körülbelül 25 méterrel hátrább helyezett megállóhelye
·         Közterületfenntartó Zrt.: az Epreserdő utcában az Ecseri út kereszteződése után,
·         Csengettyű utca: az Epreserdő utcában a Csengettyű utca kereszteződése után,
·         Epreserdő utca: a Gyáli úton az Epreserdő utca kereszteződése után,
·         Nagykőrösi út/Határ út: a 66-os, a 66B, a 66E, a 84E, a 89E, a 94E, a 123-as, a 123A, a 148-as, a 294E és a 966-os autóbusz megállóhelye,
·         Mártírok útja/Határ út: a Határ úton a Mártírok útja kereszteződése után,
·         Jókai Mór utca/Határ út: a Határ úton a Jókai Mór utca kereszteződése után,
·         Ősz utca: a Határ úton az Ősz utca kereszteződése után,
·         Gubacsi út/Határ út: a 119-es és a 166-os autóbusz végállomási megállóhelye.

A Mexikói út M felé utazók legkényelmesebben, gyaloglás nélkül a Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) megállóhelyen tudnak átszállni a pótlóbuszról a villamosra, mert ebben a megállóban mind a pótlóbusz, mind a villamos ugyanannál a peronnál áll meg. A Szent László tér felé közlekedő 3-as pótlóbusz a Határ út–Gyáli út–Napfény utca–Epreserdő utca–Ecseri út–Ceglédi út–Bihari utca–Kőrösi Csoma Sándor út–Szent László tér útvonalon halad, az alábbi megállók érintésével:
·         Gubacsi út/Határ út: a 119-es és a 166-os autóbusz végállomása,
·         Ősz utca: a Határ úton az Ősz utca kereszteződése után,
·         Jókai Mór utca/Határ út: a Határ úton a Kende Kanuth utca kereszteződése után,
·         Mártírok útja/Határ út: a Határ úton a Mártírok útja kereszteződése előtt,
·         Nagykőrösi út/Határ út: az 54-es, az 55-ös és a 181-es autóbusz megállóhelye,
·         Epreserdő utca: az Epreserdő utcában a Gyáli út kereszteződése előtt,
·         Csengettyű utca: az Epreserdő utcában a Csengettyű utca kereszteződése előtt,
·         Közterületfenntartó Zrt.: a 181-es és a 281-es autóbusz Aszódi utca irányú megállóhelye,
·         Ecseri út M: az Ecseri úton, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karral szemben
·         Balkán utca: a Bihari utcában a Balkán utca és a Belényes utca közötti szakaszon,
·         Fertő utca/Bihari utca: a Bihari utcában a Fertő utca kereszteződése után,
·         Szállás utca: a Bihari utcában a Szállás utca kereszteződése előtt,
·         Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér): a 3-as és 62A villamos megállóhelye,
·         Kőbánya alsó vasútállomás: a Kőrösi Csoma Sándor úton a Kápolna utcai kereszteződése előtt,
·         Szent László tér: a 909-es autóbusz megállóhelye.

 

Változik néhány érintett buszjárat egy-egy megállóhelye is

A 3-as pótlóbusz a Gubacsi út/Határ út végállomásról a 119-es és a 166-os busz végállomásáról indul. Ezért a villamospótlás idejére a Zodony utca irányú 119-es és a Ferihegyi vasútállomás felé tartó 166-os busz végállomási felszállóhelyét kissé hátrább helyezik.

A 3-as pótlóbusz a Szent László tér végállomásról a 162-es, a 162A és a 262-es busz megállóhelyéről indul. Ezért a villamospótlás idejére a Kőbánya alsó vasútállomás irányú 162-es, 162A és 262-es busz megállóját körülbelül 60 méterrel előrébb helyezik.

 

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.


Budapesti Közlekedési Központ