BKV.hu

Október közepétől november elejéig felújítjuk a 4-es és 6-os villamosok pályáját a Corvin-negyed M és a Blaha Lujza tér M között

2012-09-16 11:27:53
A villamospálya leginkább elhasználódott szakaszainak felújítására kerül sor idén ősszel október 13-a (szombat) és november 4-e (vasárnap) között a 4-es és a 6-os villamosok vonalán az Üllői út és a Bérkocsis utca között. Az előzetes tájékoztatásunk oka, hogy a budapestiek időben felkészülhessenek a jelentős tömegközlekedési és közúti forgalomkorlátozással járó munkákra. Ebben az időszakban a villamosjáratok megosztva, két szakaszon: a dél-budai végállomások és a Corvin-negyed M, valamint a Blaha Lujza tér M és a Széll Kálmán tér M között közlekednek. A Boráros tér H és a Blaha Lujza tér M közötti szakaszon 4-6V jelzésű villamospótló autóbuszok járnak majd, teljes vonalukon az ideiglenesen kialakítandó buszsávban. A Blaha Lujza tér és a Boráros tér között a buszsáv mindkét irányban a jobb oldali forgalmi sáv helyén kerül kialakításra, tehát a Nagykörúton három héten át az autóforgalmat is jelentősen korlátozni kényszerülünk majd, október közepétől. 
 
A VILLAMOSPÁLYA-FELÚJÍTÁS

A BKV beruházásában október 13-a, szombat és november 4-e, vasárnap között valósul meg a 4-es és a 6-os villamosok leromlott állapotú pályájának részleges felújítására az Üllői út és a Bérkocsis utca között. A rekonstrukció során a József utca és az Üllői út közötti szakaszon összesen közel 1100 méter hosszú sebességkorlátozás szűnik meg, így az átépítés után a villamosok – és ezáltal az utazóközönség – gyorsabb villamosközlekedésre számíthat ezen a szakaszon. A megépülő villamosvágányok egységes, bazaltbeton burkolatot kapnak, a beépülő új anyagok pedig a Combinók jelenleginél csendesebb közlekedését is elősegítik, ezáltal javítva utasaink utazási, valamint csökkentve a környéken élők környezetterhelését. A körút Bérkocsis utcai, valamint a József utca és Üllői út közé eső csomópontjaiban található útátjárókat is átépítjük, így a gépjárművel közlekedők is érezhetik majd a fejlesztés eredményeit.
 
A VILLAMOSOK KÖZLEKEDÉSE

A munkavégzés időszakában a 4-es és a 6-os villamosok két szakaszon, megosztva fognak közlekedni:
  • a dél-budai végállomások (a 4-es villamos esetében Újbuda-Központ, a 6-oséban pedig a Móricz Zsigmond körtér) és a Corvin-negyed M között,
  • illetve a Széll Kálmán tér M és a Blaha Lujza tér M között, 4-6 jelzéssel.

A VILLAMOSPÓTLÓ AUTÓBUSZOK KÖZLEKEDÉSE

A villamosok által nem érintett vonalszakaszon a Boráros tér H és a Blaha Lujza tér M között közlekedő 4-6V villamospótló autóbuszokkal lehet majd utazni. Az autóbuszok a csúcsidőszakban 1 percenként, napközben pedig 1-2 percenként indulnak majd a végállomásokról. A villamospótló Boráros téri végállomása a 2-es villamos pályája mellett, a Petőfi híd alatt lesz, hogy a legkedvezőbb átszállási kapcsolatot biztosítsuk mind a H7-es hévhez, és a 2-es villamoshoz. A járat megállóhelyei a 923-as éjszakai busz megállóiban lesznek. A villamospótló autóbuszok teljes vonalukon buszsávban haladnak, ezen felül pedig jelzőlámpa-programmódosítások is segítik majd gyorsabb közlekedésüket. Mozgásukban korlátozott utasaink részére a pótlójárat vonalán alacsonypadlós autóbuszok is közlekednek. 
A BKK és a BKV célja, hogy a felújítás idején is a lehetőségekhez mérten zavartalan és biztonságos legyen a forgalom. Az esetleges kellemetlenségek és késések miatt utasaink türelmét és megértését kérjük és köszönjük!

Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.