BKV.hu

Október 17-én és 18-án a H5-ös HÉV a korábban meghirdetettől eltérően a teljes vonalon jár

2015-10-16 09:59:39

2015. október 17-én és 18-án, szombaton és vasárnap a meghirdetettől eltérően a H5-ös HÉV a teljes vonalon, a Batthyány tér és Békásmegyer, illetve Szentendre között közlekedik. A korábbi hétvégéken megszokott pótlóbuszok nem közlekednek. Október 23-án, pénteken az első járat indulásáig a H5-ös HÉV Aquincum megállójának Békásmegyer/Szentendre irányú peronja lezárva marad, a szerelvények itt nem állnak meg.

Az Aquincum megálló Békásmegyer/Szentendre irányú peronja az eddigiek szerint a 34-es, a 106-os és a 134-es autóbusszal érhető el, amelyek hétköznapokon a délutáni csúcsidőszakban sűrített menetrenddel közlekednek.

  • A 134-es autóbusz a hétköznapokon csuklós járművekkel közlekedik.
  • A 34-es és a 134-es autóbusz ideiglenes megállóhelyen, a Szentendrei úton a Flórián tér irányában a H5-ös HÉV Szentendre irányú Rómaifürdő megállóhely-peronja mellett áll meg.
  • Az esti időszakban, amikor a H5-ös HÉV 10-20 percenként közlekedik, minden Békásmegyer felé közlekedő HÉV-hez csatlakozó autóbuszt biztosítanak Rómaifürdő megállóhelynél. Ezzel a továbbutazó utasok visszautazhatnak Aquincum megállóhelyig.
  • Az utolsó 134-es autóbusz után négy járat indul Békásmegyerről az Aquincum megállóhelyig csonkamenetként. Ezzel az utolsó négy  HÉV-szerelvényhez is csatlakozik autóbusz Rómaifürdőnél Aquincum felé.

 

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.


Budapesti Közlekedési Központ