BKV.hu

Nem lesz sztrájk a BKV-nál

2015-06-05 15:40:42

Megállapodás a BKV menedzsmentje és a szakszervezetek képviselői között


A mai napon megszületett a megállapodás a személyi alapbéremelés átlagos mértékéről és társasági juttatásokról a BKV menedzsmentje és a szakszervezetek között - nem lesz sztrájk.


A hónapok óta tartó bértárgyalások során a felek figyelembe vették a BKV gazdasági helyzetét és kiemelkedő jelentőséget tulajdonítottak a munkahelyek megőrzésének, hiszen fontos szempont volt, hogy a bérek megemelése mellett megmaradjon a vállalat stabilitása, ami elengedhetetlen a munkahelyek megtartásához.


A megállapodás értelmében: a munkáltató a keresetek növelése érdekében a főállású munkavállalók körében személyi alapbér-emelést hajt végre 2015. április 1-jétől, amelynek mértéke átlagosan a személyi alapbér 2,6%-a, amely fejenként  átlagosan 6000 Ft körüli összeget jelent.
105 ezer forintra emelkedik a jubileumi elismerések, valamint a balesetmentes közlekedésért járó elismerések idei jutalomalapja, amely 2016-tól évente a mindenkori bérfejlesztés mértékével emelkedik.


Megállapodás született a cafeteria rendszer bevezetésének részleteiről is.  A cafeteria keret jelen megállapodás alapján 2015 évben 140.000 Ft/fő/év keretösszegre nő a főállású, teljes munkaidős munkavállalók esetében (jelenleg Erzsébet utalványt kapnak a dolgozók).
A BKV vezetése vállalta, hogy 2015. év végére kidolgozza a társasági bértarifa rendszert.


A munkáltató mindenkori érdeke, hogy minden fél számára elfogadható és vállalható, a hosszú távú működést is biztosító megállapodás szülessen.


A tárgyalások során segítségünkre voltak az Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat munkatársai.
 

BKV Zrt.