BKV.hu

Nem közlekedik H5-ös HÉV a Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között június 10-én este

2017-06-06 12:10:30

A H5-ös HÉV 2017. június 10-én (szombaton) a késő esti időszakban Szentendre, illetve Békásmegyer és a Margit híd, budai hídfő megállóhely között közlekedik a Bem rakparti HÉV-alagút födémterhelési próbája miatt. A lezárás ideje alatt pótlóbuszjárat nem közlekedik. A HÉV helyett a 109-es autóbusszal, illetve a 19-es és 41-es villamossal lehet utazni a Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között.

 

Menetrendi változások

 

  • 2017. június 10-én (szombaton) a Batthyány térről az utolsó HÉV-szerelvény 20:54-kor indul, és Szentendréig közlekedik. Ezt követően az utolsó járatindulásig a vonatok csak a Margit híd, budai hídfő megállótól indulnak Szentendre és Békásmegyer felé
  • Az utolsó Batthyány térig közlekedő HÉV-szerelvény Szentendréről 20:03-kor, Békásmegyerről 20:21-kor indul. Ezt követően, az utolsó járatindulásig a vonatok csak a Margit híd, budai hídfő megállóig közlekednek, a Batthyány térig a 109-es autóbusszal, illetve a 19-es és 41-es villamossal lehet utazni.

 

A csatlakozások biztosítása érdekében a késő esti időszakban a H5-ös HÉV, a 19-es villamos, valamint a 118-as, 134-es, 143-as, 137-es, 186-os, 218-as, 219-es, 237-es, 243-as autóbusz esetenként a megszokottól eltérő időpontban, később közlekedik. Kérjük ,figyeljék a tájékoztatókat!

 

Díjszabási tudnivalók

 

A vágányzár ideje alatt a HÉV pótlásában a 19-es és 41-es villamos, valamint a 109-es autóbusz pótlójáratként is részt vesz, ezért ezeken a járatokon az alábbi előírás érvényes a Batthyány tér M+H és a Margit híd, budai hídfő H megállóhelyek közötti szakaszon:

 

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A villamosról, illetve az autóbuszról a HÉV-re vagy a HÉV-ről a villamosra, illetve az autóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött a gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

 

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

 

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

 

Budapest, 2017. június 6.

Budapesti Közlekedési Központ