BKV.hu

Ne feledje: szombattól három hónapig nem áll meg a metró a Kossuth téren

2016-12-02 08:58:53

A BKK már korábban közölte: december 3-ától (szombattól) várhatóan három hónapon keresztül az M2-es metró mindkét irányban megállás nélkül halad át a Kossuth Lajos tér állomáson az MTESZ-székház bontási munkái miatt. A Kossuth Lajos tér a Deák Ferenc tér felől az M2A jelzésű állomáspótló busszal érhető el. A pótlóbusz mellett a BKK hajójárattal is segíti az utasok eljutását: a Batthyány tér felől a D2 jelzésű átkelőhajó közlekedik. A Kossuth tér és környéke a többi, megszokott közösségi közlekedési járattal – a 2-es villamossal, a 15-ös, a 115-ös busszal, a 70-es és a 78-as trolibusszal – a város minden pontjáról továbbra is elérhető.

Az M2A jelzéssel közlekedő metróállomás-pótló buszra a Deák Ferenc téren a 9-es, a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelyén, a Károly körúton a Király utca kereszteződése előtt, a Kossuth Lajos téren pedig a 15-ös és a 115-ös busz Boráros tér irányú megállójában lehet felszállni. A pótlóbusz a Kossuth tér irányában megáll a 9-es buszjárat Arany János utca M, a Deák Ferenc tér felé pedig a 15-ös és a 115-ös busz Széchenyi utca megállójában is.

A D2 jelzéssel közlekedő átkelő hajójárat a Battyhány tér M+H és a Kossuth Lajos tér M között jár 15 percenként. A D2-es hajójáratra a Duna mindkét partján a menetrend szerinti BKK-hajójáratok kikötőjében lehet felszállni:

·         a Batthyány téri kikötő a rakparton a Vám utca magasságában, a gyalogos-átkelőhelynél található,

·         a Kossuth Lajos téri kikötő pedig a rakparton, a Rákóczi-szobor magasságában.

Az átkelőhajó hétköznap és hétvégén is a normál díjszabás szerinti jegyekkel, bérletekkel vehető igénybe. Amennyiben például a Széll Kálmán tér felől a Kossuth térre tart, a metróról hajóra átszállva nem szükséges új jegyet vásárolnia, elégséges, ha a már előzőleg a metrón érvényesített jegyet felmutatja.

A BKK folyamatosan figyeli majd az utasforgalom alakulását és az érintett járatok menetrendjét szükség esetén az év végéig felülvizsgálja.

A Kossuth Lajos tér a metróállomás lezárásának idején is elérhető a főváros minden pontjáról. Ennek mikéntjéről a BKK korábbi közleményében olvashat részletes útmutatót.

 

Budapesti Közlekedési Központ