BKV.hu

Mikulásbuszt indít a BKV

2015-12-05 17:12:00

Első alkalommal indít az ünnepi időszakban Mikulásbuszt a BKV.  A Mikuláshoz és karácsonyhoz kapcsolódó motívumokkal díszített járművön december 5-től év végéig utazhatnak majd mindazok, akik a BKV járművein is szívesen hangolódnak az ünnepekre.

Ebben az évben nem csak sötétedés után érdemes figyelni arra, vajon elcsípjük-e a BKV valamely ünnepi járművét. December 5-én elindul ugyanis a kívül-belül karácsonyi színekkel és vidám figurákkal díszített Mikulásbuszunk. A nem mindennapi megjelenés mellett a busz érdekessége, hogy összeolvasva a rendszámát, éppen a Mikulás érkezésének napját kapjuk, ugyanis az átalakításra kiválasztott Ikarus 260-as típusú jármű a BPI206-os rendszámmal közlekedik. Az ünnepváró Mikulásbuszunkkal hétköznap a 105-ös, hétvégén pedig a 17-es villamospótló vonalán találkozhatnak majd utasaink.

 

A Mikulás is a járművön utazik december 5-én szombaton és 6-án vasárnap az alábbi időszakokban:


szombat
első indulás: Bécsi út – 09:26,
utolsó indulás: Szt. Gellért tér – 17:16
vasárnap
első indulás: Bécsi út – 10:15
utolsó indulás: Szt. Gellért tér – 17:36

 

Reméljük, hogy a már hagyományos, fényfüzérekkel díszített ünnepváró járműveink mellett a Mikulásbusz is vidám pillanatokat szerez mindazoknak, akik utaznak a járművön, vagy éppen elsuhan mellettük a budapesti forgatagban. A Mikulásbusz menetrendje a www.bkv.hu oldalon elérhető, a jármű normál díjszabással vehető igénybe.

 

*2015. december 4-6. között a BKV Zrt. honlapja technikai okok miatt nem frissül. Információkat a BKV hivatalos facebook oldalán találnak: https://www.facebook.com/bkvzrt1

 

Még egy meglepetéssel készülünk: utasaink nem csak a Mikulásbuszon találkozhatnak a Mikulással, hanem a nosztalgia villamoson és nosztalgia HÉV-en is.

 

BKV Zrt.