BKV.hu

Megújuló tárlat Szentendrén, 125. földalatti-évforduló a Deák téren – kedden megnyitnak a BKV múzeumai

Ismét várjuk a közösségi közlekedés múltja és a járműmatuzsálemek iránt érdeklődő látogatókat! Társaságunk szentendrei és Deák téri múzeumát május 11-én, a Közlekedési Kultúra Napján újranyitjuk! 18 év alatt a kihelyezett biztonsági előírásokat betartva*, felette a védettséget is igazolva válthatják meg belépőjüket – továbbra is egy buszjegy áráért!

A Városi Tömegközlekedési Múzeum névre keresztelt ipartörténeti gyűjteményt 1992-ben, az 1914-ben épült HÉV-kocsiszínben nyitottuk meg, vagyis éppen jövő évi 30 éves évfordulója előtt áll. Ennek apropóján elkezdtük a kiállítás információs és képanyagának megújítását. A múzeum egyik termében keddtől már egy teljesen megújult, Társaságunk múltját, ikonikus járműveit bemutató tárlattal ismerkedhetnek az érdeklődők!
A szezonálisan, október végéig nyitva tartó múzeumban idén – előre meghirdetett időpontokban, amelyekről később a BKV Zrt. honlapján és Facebook-oldalán folyamatosan tájékoztatunk – új kezdeményezésekkel várjuk a közlekedésrajongó látogatókat:

  • szimulátoron próbálhatják ki a villamosvezetés élményét
  • szakértő vezetéssel nyitjuk ki féltve őrzött járműveink belső terét is előttük

Május 18-án ünnepeljük a Múzeumok Világnapját. A világnap hetében már találkozhatnak új kezdeményezéseinkkel!
 A múzeum címe: Szentendre, Dózsa György út 3. (közvetlenül a HÉV végállomás és a Volán pályaudvar mellett).
Nyitva április 1-től október 31-ig, hétfő kivételével minden nap 10 és 17 óra között.


Érvényes jegyáraink:

  • Felnőtt: 350 Ft
  • Diák és nyugdíjas: 280 Ft
  • Fotó- és videójegy: 500 Ft

*Biztonsági előírások: termenként 5 látogató, 2 méteres biztonsági távolság betartása, maszk használata, kézfertőtlenítő javasolt.
További információk a múzeumról ide kattintva érhető el.
 
A Földalatti Vasúti Múzeumba – amelyet a 2020. november 10-i, kényszerű pandémiás zárás után nyitunk újra – autentikus helyszínen lehet emlékezni a Millenniumi Földalatti 125. évfordulójára. Aki nem tudná, a metró aluljárójából nyíló, 1975. óta működő múzeum ugyanis a világ első földalatti villamosvonalának, az 1896. május 2-án átadott MillFAV-nak állít emléket. A múzeumot – az M2 építésekor, 1955-ben kiiktatott eredeti alagútszakaszban – olyan járműemlékekkel rendeztük be, mint az 1-es és 19-es pályaszámú Schlick gyártmányú motorkocsik, vagy a 81-es, vezetőállásos MillFAV-pótkocsi, amely 1960-73 között közlekedett a vonalon.

AZ ÉVFORDULÓ KAPCSÁN EGY JÁTÉKRA INVITÁLJUK ÖNÖKET – BELÉPŐÉRT!

Akik még a nyitás hetében megírják nekünk a muzeum@bkv.hu -ra:

  • miért sárga az 1-es és miért barna színű a 19-es kocsi

– tudása elismeréseként vendégül látjuk múzeumunkban!
 

 


 
A múzeum címe: Budapest, Deák tér, aluljáró.

Nyitva hétfő kivételével 10 és 17 óra között.

Érvényes jegyáraink:

  • Felnőtt: 350 Ft
  • Diák és nyugdíjas: 280 Ft
  • Fotó- és videójegy: 500 Ft

*Biztonsági előírások: egyszerre maximum 10 látogató, 2 méteres biztonsági távolság betartása, maszk használata, kézfertőtlenítő javasolt.
További információk a múzeumról ide kattintva, fotógaléria itt érhető el.
 
BKV Zrt.